Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mesa del Parlament 2015-2017 Discover

Arrenca el darrer «judici del procés»

La fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació per a Corominas, Barrufet, Guinó, Simó i Boya per desobeir el TC

Mesa del Parlament 2015-2017
Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Anna Simó, amb Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu. | ACN

Arrenca el darrer judici del procés, que asseurà a la banqueta dels acusats alguns dels membres de la Mesa del Parlament de la legislatura 2015-2017 i a la diputada de la CUP Mireia Boya. Les sessions estan previstes per aquest dimarts, dimecres i divendres. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat el seu suport als membres de la Mesa del Parlament del 2017 que seran jutjats a partir d'avui dimarts.

Reben el suport del president Torra

«Aquest matí cinc demòcrates seran jutjats al TSJC per presumpta desobediència per no atendre al Tribunal Constitucional i tramitar resolucions a favor del procés. Tot el suport, Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó, Anna Simó i Mireia Boya», ha afegit a través de Twitter:

La fiscalia els demana un any i vuit mesos d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 30.000 euros per a cadascun. El judici inicialment s'havia de fer al Tribunal Suprem i després s'ha ajornat diverses vegades al TSJC.

Carme Forcadell també dona suport als membres de la mesa

L'expresidenta del Parlament  Carme Forcadell ha defensat els membres de la Mesa del 2017 que aquest dimarts seran jutjats al TSJC per desobediència. «Hem vist com alguns tribunals volen convertir la mesa en un òrgan censor, i no ho podem permetre, com a demòcrates i com a ciutadans no podem permetre que la censura entri al Parlament de Catalunya», ha defensat en un article publicat a l'Ara amb el títol  'El parlamentarisme, a judici'. Forcadell afegeix que ni ella ni cap membre de la mesa van «coartar o conculcar cap dret» i referma que al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot, inclòs el dret a l'autodeterminació de Catalunya. 

Segons Forcadell, condemnada a 11 anys i mig de presó, «tots els diputats i diputades es van expressar lliurement, van poder exposar les seves idees i van poder presentar totes les iniciatives parlamentàries que van considerar adients». És a dir, que sempre van actuar «d’acord amb les obligacions del càrrec, en defensa dels drets fonamentals i de la llibertat d’expressió i, per descomptat, complint rigorosament el Reglament del Parlament».