Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez en la firma de l'augment del salari mínim

El PSOE podria fitxar Íñigo Errejón

El passat 24 de febrer hi va haver una reunió sobre aquesta qüestió en un hotel de Madrid

Pedro Sánchez en la firma de l'augment del salari mínim
Pedro Sánchez podria fitxar qui va ser número 2 de Pablo Iglesias, Íñigo Errejón. | EP

El passat dilluns dia 24 de febrer, l'Hotel Mauro de Madrid, situat al districte de Chamberí, acollia una trobada informal però d'evident contingut polític: s'hi van citar l'ex president del govern espanyol i pes pesat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, i l'ex número 2 de Podem i cap visible de Més País,  Íñigo Errejón.

Errejón podria fitxar pel PSOE?

Segons publica aquest dilluns 'El Confidencial Digital', la reunió la va convocar Errejón, interessat per intercanviar opinions amb l'ex president espanyol. La trobada va ser discreta, tal com van acordar tots dos, sobretot per no incomodar dirigents del PSOE ni membres de Més País. Però el que semblava una trobada informal, per comentar l'actualitat política i fer un intercanvi d'impressions, podria anar més enllà.

Tal com diu el digital, i tot i que la qüestió encara és a les beceroles, Zapatero va temptejar Errejón sobre una possible futura incorporació al PSOE. No és la primera vegada que sorgeix aquesta opció, però sembla que el fracàs electoral la tardor passada de Més País obriria una nova oportunitat perquè Errejón acabés a les files socialistes.

El pas, però, no seria imminent: la militància de Més País  s'indignaria si, només uns mesos després de fundar la plataforma, el seu líder els abandona. Es parla d'una data clau: 2023, quan s'han de celebrar les properes eleccions municipals i autonòmiques —a la majoria de comunitats. La idea dels socialistes, que Errejón sospesa de forma seriosa, és que el líder de Més País pugui substituir Ángel Gabilondo com a candidat a la Comunitat de Madrid. El fitxatge s'està gestant a llarg termini però podria doanr fruits d'aquí a uns mesos.

També et pot interessar...