Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras i Huguet

Iglesias no podria visitar Junqueras a la presó per ordre de Sánchez

El president en funcions hauria demanat al líder de Podemos ser més moderat i institucional

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias en una trobada al Palau de la Moncloa
Pedro Sánchez hauria dit a Pablo Iglesias que no pot visitar Junqueras a la presó | cedida

Pedro Sánchez hauria donat una llista d’instruccions a Pablo Iglesias per poder tenir un govern de coalició entre PSOE i Podemos. Així ho han afirmat a ‘el Confidencial Digital’, on han expressat que el president espanyol li hauria demanat que no visités Oriol Junqueras a la presó de Lledoners: «Si vols ser vicepresident, has d’actuar com un vicepresident».

Iglesias, molt més moderat si vol ser vicepresident

En aquest sentit, des del PSOE haurien assegurat al citat mitjà que aquesta seria una «condició sine qua non» que hauria imposat el president en funcions a Pablo Iglesias per poder formar govern. És a dir, el líder de Podemos haurà adoptat un perfil molt més institucional, més moderat, arran d’aquesta petició i hauria d’evitar pronunciar qualsevol discurs que pugui ser considerat «populista» pels mitjans de comunicació i l’oposició al llarg d’aquestes setmanes.

Així doncs, ara Pablo Iglesias no podria visitar Oriol Junqueras a la presó de Lledoners en relació amb les instruccions que li hauria donat Pedro Sánchez sobre amb qui pot o no pot reunir-se, sobretot tenint en compte que podria ser el pròxim vicepresident del govern.

Aquestes reunions «es poden fer quan no es pertany al govern, però no quan formes part d’ell». Per tant, que fossin els líders dels sindicats d’UGT i CCOO els qui anessin a Lledoners per reunir-se amb el president d’ERC per intentar negociar posicions de cara a la investidura, podria tenir relació amb les instruccions de Sánchez a Iglesias.

També et pot interessar...