IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La intel·ligència alemanya opina que Rússia hauria ajudat l'independentisme abans de l'1-O

Creuen que la relació és «molt plausible» perquè la situació era «avantatjosa per danyar els interessos europeus»

Concentració en contra de l'Operació Referèndum el 20-S a Reus
Concentració en contra de l'Operació Referèndum el 20-S a Reus | Laia Solanellas

Rússia s'hauria posicionat al costat del moviment independentista a Catalunya abans de l'1-O. Si més no, això ha estat el que ha tret a la llum la intel·ligència Alemanya, ja que consideren que els russos van ajudar el sobiranisme a través d'una intensa campanya de desinformació. 

El director de l'Oficina per a la Protecció de la Constitució germànica (BFV), Hans-Georg Maassen, va revelar ahir que, tot i que no tenen informació veraç per confirmar-ho, sí que tenen indicis per a considerar-ho «molt plausible».

  

Rússia hauria promogut la desinformació els dies previs a l'1-O 

Massen va considerar que la possibilitat que existís una ajuda era «raonable». Segons aquest, de fet, Rússia hauria donat un cop de mà al sobiranisme català mitjançant una potent campanya de desinformació durant els dies previs al referèndum de l'1 d'octubre. 

El director de l'Oficina per a la Protecció de la Constitució germànica (BFV), Hans-Georg Maassen
El director de l'Oficina per a la Protecció de la Constitució germànica (BFV), Hans-Georg Maassen | Cedida

 

Tot i precisar que no hi havia hagut ajudes econòmiques, el membre de la BFV alemanya va explicar: «Per a altres estats és atractiu utilitzar ara i sempre les amenaces híbrides amb l'objectiu de danyar els interessos europeus».

Segons Maassen aquesta és una situació que és «avantatjosa», ja que «seria ingenu pensar que aquests Estats hi renunciïn». 
 

El govern espanyol ja parlava de «proves»

Ho va fer, de fet, el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Alfonso Dastis. Aquest va explicar que tenien «proves» sobre aquesta mena d'accions dutes a terme pels russos. 

«No ens consta formalment que el govern rus estigui al darrere d'això però sí sabem d'on ve aquest trànsit —a internet— que està vinculat amb xarxes que tenen la seva seu o el seu punt de propagació a Rússia», va expressar Dastis el passat 13 de novembre de 2017. 
 


Comentaris

envia el comentari