Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge general de Quim Torra, parlant per telèfon, sota la mirada d'Albert Batet d'esquenes

Els intents de Quim Torra per salvar Nissan, en punt mort: al Japó no li agafen el telèfon

El president no reconeix com a interlocutors els directius de Nissan Europa i exigeix una memòria justificativa «amb xifres»

Imatge general de Quim Torra, parlant per telèfon, sota la mirada d'Albert Batet d'esquenes
Tot i els intents del Govern, encara no han pogut contactar amb la direcció de Nissan Japó. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, està molest amb la cúpula de Nissan Japó perquè no li agafen el telèfon. Torra ha assegurat que lluitarà fins a les últimes conseqüències per mantenir les plantes que la companyia automobilística té a Barcelona i per això considera imprescindible que la interlocució sigui directament amb els màxims representants de l'empresa. De moment, però, els intents que s'han fet des del Govern no han donat resultats.

En aquest sentit, el president descarta parlar amb els directius de Nissan Europa, ja que no els reconeix com a interlocutors vàlids. Segons Torra, «obviarem qualsevol intent de contacte amb el Govern de Catalunya perquè ens han enganyat i menyspreat». En aquest sentit, assegura que «no et poden dir que tanquen una planta de tres mil treballadors a través d'una videoconferència de deu minuts i sense cap memòria justificativa». Precisament, el president de la Generalitat exigirà aquesta memòria als directius de Nissan Japó quan hi pugui contactar.

Sobre el tancament de les factories de Barcelona, Makoto Uchida, CEO de la companyia automobilística, va reconèixer que havia estat una decisió «molt difícil» presa basant-se en «un extens estudi per limitar l'excés de capacitat de producció i millorar la competitivitat general». Aquesta explicació no satisfà Quim Torra, que insisteix en el fet que mantenir la producció a Barcelona és «viable» per a Nissan i que demana una justificació de la no viabilitat de les factories barcelonines amb xifres.

Declaració institucional del Parlament de Catalunya

El Parlament ha emplaçat aquest dimecres a la direcció de Nissan a prendre les «decisions» que permetin mantenir l'ocupació directa i indirecta del conjunt de treballadors, ateses les «enormes» conseqüències socials que el cessament de l'activitat pot tenir per al territori.

En una declaració institucional, la cambra catalana ha reclamat a totes les administracions que mantinguin la voluntat de promoure «accions necessàries» per interpel·lar la direcció de Nissan i que mantingui actives les plantes de fabricació i l'ocupació que en depèn. La declaració ha donat suport als treballadors i ha mostrat preocupació per les conseqüències que pot comportar el tancament de la planta que podria afectar a més de 20.000 treballadors.