Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Durant la jornada de l'1-O hi va haver diversos conflcites entre policia espanyola i Bombers

Interior avisa els Bombers que no es poden manifestar amb l'uniforme

A pocs dies de la sentència del procés, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis recorda en una nota informativa que es considera «una falta greu»

Durant la jornada de l'1-O hi va haver diversos conflcites entre policia espanyola i Bombers
Durant la jornada de l'1-O hi va haver diversos conflcites entre policia espanyola i Bombers | CatalunyaDiari.cat

 

La conselleria d'Interior, a través de la direcció general de Bombers, ha enviat una nota informativa a tots els parcs per recordar que  no està permès l'ús de l'uniforme «en situacions alienes a la prestació de servei». A pocs dies de la sentència del procés i de la previsió de mobilitzacions massives de la ciutadania com a resposta, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Manel Pardo, avisa que l'ús de l'uniforme en aquests casos es consideraria «una falta greu» en virtut del Decret 216/1995 i de la Llei 5/1994.

«Vindran dies excepcionals on la unitat és imprescindible. Des del govern s'anima a la desobediència civil, però com una gerra d'aigua freda rebem aquesta nota que només complau els enemics de Catalunya. És una al·lusió a que no repetim el que vam fer l'1'octubre?», s'ha preguntat el col·lectiu Bombers per la República, que s'ha mostrat «molt decebut» per aquesta nota informativa.

«No acceptem ni intimidacions, ni paternalismes. Encara tenim companys encausats per sortir uniformats el #2Oct i #3Oct acusats de malversació i aquesta nota és un menyspreu a la seva lluita en defensa de la llibertat i la democràcia. Realment cal la nota? Amb quina finalitat?», s'han continuat qüestionant des de Bombers per la República. «Ens vam comprometre a defensar el nostre poble, i així sempre ho farem, i si cal amb uniforme i el casc», han finalitzat des de l'associació de bombers independentistes.

També et pot interessar...