Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Interior destinarà 320 mossos més a Barcelona per combatre la delinqüència

Els robatoris amb violència han augmentat un 30% durant el primer trimestre del 2019, una xifra que preocupa les autoritats

Miquel Buch, el conseller de l'Interior de la Generalitat de Catalunya, ha anunciat que Barcelona gaudirà del servei de 320 mossos més per combatre la delinqüència creixent | CatalunyaDiari.cat

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat que destinaran 320 mossos a la ciutat de Barcelona en els pròxims mesos. Aquest és el principal compromís que portarà el conseller a la Junta de Seguretat Local que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha convocat per aquest divendres per analitzar si l'increment de la percepció d'inseguretat es correspon amb les xifres.

Paral·lelament, Buch també proposarà a la junta crear un pla estratègic que reuneixi diferents departaments de la Generalitat, àrees de l'Ajuntament i altres institucions que poden col·laborar a millorar la seguretat. Els robatoris violents han augmentat a la ciutat un 30% el primer semestre del 2019, informa 'Tot Barcelona'.

Buch ha explicat que els 320 agents més que es destinaran a la ciutat de Barcelona sortiran de la redistribució a Catalunya que permet fer la nova promoció de 466 mossos que es van graduar el juny. El conseller espera que l'alcaldessa, que ha demanat en reiterades ocasions més agents dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, vegi favorablement el compromís que aquest divendres Interior assumirà a la Junta de Seguretat Local. 

Actualment a Barcelona hi ha assignats 2.380 mossos, 137 mossos en pràctiques i altres agents dels serveis centrals depenent de les necessitats. Tot i que el conseller no ha concretat quan es desplegaran els 320 nous mossos, s'espera que sigui a la tardor. Això significarà un increment dels agents del cos assignats a la ciutat del 13,5% (sense comptar els que fan pràctiques i els agents dels serveis centrals que treballen a la ciutat). 

Dos delinqüents ataquen turistes amb l'objectiu de robar-los
La delinqüència a Barcelona s'ha disparat i, amb les vacances d'estiu, hi ha una manca de personal policial en molts barris de la capital catalana  | Cedida

 

Proposta de pla estratègic

Tot i aquest anunci, Buch ha insistit que la «solució no només passa per més policies». «Hi ha altres agents que també poden ajudar, com altres departaments de la Generalitat, l'Ajuntament i entitats privades, entre altres», ha subratllat. 

Per això el titular d'Interior també ha avançat que proposaran un pla estratègic de ciutat segura, que involucri diverses administracions, institucions i entitats, com associacions de veïns i comerciants, entre altres. «Aquí ens hem d'asseure tots i combatre aquests nivells delinqüencials i d'inseguretat», ha reblat. Buch ha posat com a exemple que es pot contribuir a millorar la seguretat i la percepció que se'n té revisant la il·luminació dels espais públics, entre molts altres àmbits. 

Un problema de seguretat

El conseller ha afirmat que les dades dels delictes a Barcelona són «desfavorables» i ha reconegut que és «evident» que hi ha «un problema de seguretat» a la ciutat i que això genera «un segon problema, que és la sensació d'inseguretat per part de la ciutadania». 

Els robatoris violents han augmentat a Barcelona un 30% el primer semestre del 2019 respecte al mateix període de l'any passat, una informació que publica el digital 'Tot Barcelona' aquest dijous en vigílies de la Junta Seguretat Local. Paral·lelament, les detencions s'han incrementat un 17%,  tal com han assenyalat les mateixes fonts. Per la seva banda, Buch ha fet l'anunci dels 320 nous mossos el dia abans que se celebri la junta, aprofitant una roda de premsa per presentar l'adhesió de l'empresa Prosegur al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci.

També et pot interessar...