ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Interior estudia fer una Junta de Seguretat a Catalunya sobre els llaços grocs

La secretària de Seguretat de l’estat espanyol, Ana Botella, ha relatat que s’està estudiant «en dates properes»

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La polèmica dels llaços grocs a Catalunya segueix instal·lada a l’ordre del dia. Ha estat per això mateix, doncs, que la secretària de Seguretat de l’estat espanyol, Ana Botella, ha relatat que s’està estudiant «en dates properes» la celebració d’una Junta de Seguretat a Catalunya per parlar, bàsicament, sobre la polèmica cada vegada més creixent dels llaços grocs en defensa de la llibertat dels polítics empresonats.

Sota aquesta premissa, la mateixa Botella ha fet una crida al «seny» i ha optat per remarcar la tasca dels Mossos d’Esquadra —que els darrers dies han estat al focus de la polèmica en ser acusats de «policia política» per part d’Inés Arrimadas— assegurant que «fan el pas perquè entenen que tenen la capacitat per fer-ho».

El balcó del Mediterrani, ple de llaços grocs.
El balcó del Mediterrani, ple de llaços grocs. | Josep M. Llauradó

 

Un «debat obert» per part de l’estat espanyol

És la predisposició que mostrarà el govern espanyol en aquesta junta de Seguretat. «Atesa la sensibilitat del tema, el debat obert, el respecte que tots devem de l'ús de l'espai públic, pot despertar en altres persones que pensin diferent l'interès d'omplir l'espai públic d'un altre tipus de símbols, amb la qual cosa podem entrar en una escalada inabastable», ha explicat Ana Botella.

Per això mateix, finalment, la secretaria de Seguretat de l’estat ha acabat tancant la seva intervenció fent una crida a la cautela. «Necessitem entrar en un període de seny, analitzar la situació també des del punt de vista legal i la manera de reconduir la situació», ha conclòs Botella.

Arrimadas i Girauta, en contra dels Mossos

La mateixa líder de Ciutadans, de fet, va qualificar els Mossos d’Esquadra de «policia política» després que diferents membres del cos català procedissin amb la identificació de diversos individus que havien retirat llaços grocs a Catalunya. Qui tampoc es va quedar enrere, d’altra banda, va ser el diputat taronja, Juan Carlos Girauta. «Tots a retirar llaços grocs», va comentar en una piulada on convidava a desobeir els Mossos d’Esquadra.


Comentaris

envia el comentari