Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de dos agents antidisturbis de la Policia Nacional, protegits amb casc i escut

Interior manté els agents antidisturbis desplegats a Catalunya per afrontar els pròxims dies

L'enviament es va produïr fa més de dues setmanes

Imatge d'arxiu de dos agents antidisturbis de la Policia Nacional, protegits amb casc i escut
Uns 200 agents dels antidisturbis de la Policia Nacional es traslladen a Catalunya per incrementar la seguretat de cara a la Diada. | Europa Press

El Ministeri de l'Interior ha reforçat en les darreres setmanes la seguretat a Catalunya amb un desplegament d'uns 200 agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), els antidisturbis, segons indiquen fonts policials a Efe. L'enviament dels efectius es va produïr fa més de dues setmanes amb motiu de la celebració de la Diada de l'11 de setembre i es manté el número des de llavors, encara que amb els habituals relleus de les unitats traslladades, per afrontar els possibles pròxims episodis de manifestacions i concentracions. 

Els 200 funcionaris formen part de les unitats de Madrid (amb agents de la Unitat Central d'Intervenció), Sevilla i Saragossa. Aquesta presència policial no només coincideix amb la publicació de la sentència d'inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, sinó també amb la proximitat del tercer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, que tindrà lloc aquest dijous.

 

El cessament de Torra encara no s'ha publicat al BOE

Actualment, les institucions catalanes estan a l'espera que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publiquin el reial decret de cessament de Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya. Tant Pere Aragonès com Roger Torrent estan pendents de la publicació, que anirà signada pel rei Felip VI i referendat per alguns membres del govern espanyol.

A hores d'ara, no es descarta que una publicació extraordinària durant la jornada d'aquest dimarts encara que el més probable és que sigui el dimecres 30 de setembre. Unes hores d'impàs tant al Palau de la Generalitat com al Parlament de Catalunya. Una vegada sigui una realitat, Pere Aragonès haurà de convocar un Consell Executiu extraordinari per aprovar que sigui ell qui assumeixi algunes de les funcions de la presidència durant els pròxims mesos.

D'altra banda, Torrent tindrà un període de 10 dies hàbils per fer consultes als grups i, o bé convocar el ple d'investidura d'un nou president o, bé -i això és el que passarà- informar que no hi ha candidat i que s'activa el rellotge de dos mesos per intentar-ho esgotant el compte enrere fins al moment de convocar les eleccions al Parlament de Catalunya.