Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal

Interior prohibeix les manifestacions amb cotxe de Vox a les quatre capitals catalanes

La decisió ha transcendit aquest dilluns al migdia

Imatge d'arxiu de Santiago Abascal
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal.   | EFE

El Ministeri de l'Interior ha prohibit les manifestacions amb cotxe que havia convocat Vox per aquest dissabte, 23 de maig, a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. El tercer partit del Congrés dels Diputats havia convocat quatre marxes simultànies a les quatre capitals provincials del país sota el títol «Caravana per Espanya i la llibertat», en què pretenien la participació de desenes de cotxes amb els seus ocupants expressant la seva opinió contrària al govern espanyol i a la seva gestió de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

Prohibides les manifestacions de Vox a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

Segons el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va signar les ordres de prohibició el passat divendres, dia 15 de maig, les manifestacions constituïrien un «risc cert de contagi» pels contactes anteriors o posteriors dels manifestants i pel fet que també podrien entrar en contacte amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat el mateix dissabte al migdia, que és el moment de convocatòria de les quatre manifestacions.

A més, la prohibició s'acompanya dels informes respectius de les Guàrdies Urbanes de les quatre ciutats. En el cas de la de Barcelona, es desaconsella de forma clara i explícita la celebració de la marxa per la coincidència en hores de les sortides dels menors d'edat amb els seus pares o tutors legals. Les policies de Tarragona i Girona, al seu torn, apunten que els recorreguts coincideixen amb carrers tallats al trànsit a causa de l'actual estat d'alarma; i la policia lleidatana no es pronuncia sobre els possibles riscos per a la salut.

D'aquesta manera, doncs, segons l'ordre ministerial de Fernando Grande-Marlaska, la manifestació del proper dissabte a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona no es podria celebrar. Fins llavors, però, queden cinc dies en què es preveu que Vox pugui presentar les seves al·legacions a la decisió i caldrà estar atents a què acaba passant.