L’Estat ha invertit més de 20 milions d’euros en el Valle de los Caídos

Per contra, els ingressos que ha generat no arriben ni a la meitat de la despesa

Imatge d'arxiu d'El Valle de los Caídos
Imatge d'arxiu d'El Valle de los Caídos | CatalunyaDiari.cat

El Valle de los Caídos ha suposat una despesa de 20,3 milions d’euros des de l’any 2008 fins al moment actual. La meitat d’aquesta inversió, duta a terme per l’organisme públic Patrimonio Nacional, ha anat destinada a cobrir la quantitat necessària de personal, i la resta es reparteix entre el manteniment i la conservació de les instal·lacions.

Aquesta, però, no és l'única xifra alarmant. I és que els ingressos que s’han recaptat durant el mateix període de temps no arriben ni a la meitat de la despesa que ha suposat, amb una xifra de 9,58 milions d’euros.

Un senador de Compromís és qui ha sol·licitat les dades

La informació s’ha fet pública gràcies a Carles Mulet, el senador de Compromís que va demanar al govern espanyol les dades relacionades amb totes les despeses que configuraven el manteniment d’aquesta construcció. Finalment, el passat dijous va obtenir la resposta, i aquesta no ha deixat indiferent a ningú.

Així doncs, en els darrers deus anys, Patrimonio Nacional s’ha deixat en el Valle de los Caídos un total de 20,3 milions d’euros, que es poden dividir de la següent manera: 11,6 milions és el cost de la despesa general de personal; 5,3 milions relatius a les subvencions i inversions; i finalment, 3,4 milions es corresponen amb les despeses corrents.

El govern no ofereix dades anteriors a l’any 2008

I tot això sense tenir en compte la inversió duta a terme durant els anys anteriors al 2008. De fet, Mulet va sol·licitar les dades que es corresponien amb els últims 40 anys, però l’executiu central li ha respost que fins fa deu anys no es van començar a informatitzar les dades econòmiques i comptables del Valle de los Caídos, i que és a partir de llavors quan «és més fiable» analitzar els comptes. 


Comentaris

envia el comentari