IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Una investigació internacional conclou que la violència de la policia durant l'1-O va ser excessiva

L'informe ha estat realitzat per l'ONG Human Rights Watch

L’ONG internacional Human Rights Watch ha realitzat una investigació independent per analitzar la violència emprada durant les càrregues policials del passat 1 d’octubre. Segons les conclusions d’aquest informa, la policia va fer ús d’una força excessiva: «La policia podia tenir la llei al seu costat, però això no li donava dret a emprar la violència contra manifestants pacífics», argumenta l'investigador Kartik Raj.

Per poder dur a terme la investigació es van analitzar les fotografies i els vídeos enregistrats durant l'1-O i es va parlar amb diversos testimonis. A més, l'ONG ha documentat l'actuació policial que va tenir lloc en municipis com Aiguaviva a Girona o Fonollosa a Barcelona. L'ONG assegura que va rebre presumptes proves de maltractaments policials, que no han pogut verificar.

Per la seva banda, el govern espanyol va justificar en el seu dia les càrregues com «prudents i proporcionades» justificant que tot provenia de la prohibició de celebrar el referèndum. El delegat del govern espanyol, Enric Millo va lamentar el nombre de ciutadans ferits culpant a Puigdemont d'haver provocat l'actuació policial cridant als ciutadans a votar.


Comentaris

envia el comentari