Investigaran un alcalde català per irregularitats en el cens de les eleccions municipals

Dos regidors van denunciar el batlle de Das a la Junta Electoral de Zona per l'empadronament de persones a l'ajuntament i al seu domicili

DAS
Enric Laguarda, alcalde de Das en primer pla, serà investigat per delicte electoral i prevaricació | ACN

L'alcalde de Das, Enric Laguarda (ERC), serà investigat pels jutjats de Puigcerdà per un delicte electoral i de prevaricació. Tot després de la denúncia que van fer el regidor no adscrit Lluís Mas i el del PDeCAT Pere Arderiu davant la Junta Electoral de Zona (JEZ) de la capital de la Cerdanya. En ella demanaven que s'estudiessin presumptes irregularitats en el cens municipal, com ara la possible existència de persones empadronades a l'edifici de l'ajuntament i al domicili del batlle.  

Segons la denúncia presentada a la JEZ, en el primer sorteig que es va dur a terme el 29 d'abril passat per designar els components de les meses electorals dels pròxims comicis municipals no s'havia generat el fitxer a l'aplicació que fa aquesta tria. Per aquest motiu, l'oposició va instar a repetir-lo en aquell mateix moment i, aquest segon cop, es va realitzar sense incidències.

Va aparèixer el nom d'una persona que no viu al poble

Tot i això, quan es va dir el nom d'una de les components, segons l'escrit presentat a la Junta Electoral de Zona, es va preguntar qui era aquesta persona i si estava empadronada al poble. El motiu és que se sospita que no hi resideix, tot i que hi treballa al bar municipal, i que també hi poden haver altres casos similars. 

SORTEIG DAS
Els dos regidors denunciants donant fe de la validesa del tercer sorteig | ACN

 

Aquest dijous s'ha dut a terme per tercer cop, amb la supervisió de la Junta Electoral de Zona de Puigcerdà. L'encarregat de fer-ho ha estat un administratiu de l'ajuntament, després que el secretari municipal assegurés que no sabia utilitzar l'aplicació que genera la tria de les persones que conformaran la mesa. Un cop realitzat el sorteig, en presència dels cinc regidors de l'ajuntament i diversos veïns, s'ha signat l'acta que dona fe de la conformitat de tots ells.

L'alcalde nega que s'hagi produït cap irregularitat

L'alcalde de Das, Enric Laguarda (ERC), ha afirmat, a través d'un comunicat, que «no hi ha hagut cap irregularitat en el padró municipal» i que tant l'empadronament d'una família al domicili del seu pare com de la que regenta el bar ubicat a la casa consistorial són «correctes». 

Laguarda ha emmarcat les denúncies que dos regidors de l'oposició han presentat a la JEZ en el context de la «campanya electoral», segons ha explicat a través d'un comunicat, i ha volgut desmentir l'existència de cap «irregularitat» en el cens. 


Comentaris

envia el comentari