IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un total de 23 investigats en el 'cas 3%', cridats a declarar per l'Audiència Nacional

El jutge José de la Mata ha fixat les citacions entre l'11 i el 22 de juny

La noia ha estat condemnada a 13 anys de presó.
La noia ha estat condemnada a 13 anys de presó. | cedida.

El 'cas 3%' continua portant cua a Catalunya. El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata ha citat a declarar un total de 23 persones en qualitat d'investigats pel conegut cas català. 

Entre les persones citades, així mateix, hi ha el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives; l'exgerent municipal de BIMSA Constantí Serrallonga i l'exresponsable de règim intern i advocat de Convergència Democràtica de Catalunya, Francesc Sànchez.

  

D'altra banda, el mateix jutge De la Mata també ha citat altres càrrecs de la col·lisió convergent i altres empresaris que mantindrien una relació molt estreta amb l'entramat. 

El jutge els considera una de les claus del finançament il·legal 

En aquest sentit, el jutge José de la Mata ha considerat a la seva citació que els 23 membres cridats a declarar van contribuir a «posar en marxa una estructura per finançar il·legalment el partit» a través de donacions vinculades a Convergència Democràtica de Catalunya. 

El mateix jutge, al fil de la seva consideració judicial, relata que aquestes adjudicacions es van dur a terme «alterant tot tipus de concursos públics»

Les citacions, finalment, estan fixades entre l'11 i el 22 de juny.

Convergència
Convergència Democràtica de Catalunya, afectada pel cas   | Cedida

 

El 'cas 3%', un cas que porta cua

El 'cas 3%' va saltar a la palestra el 24 de febrer de 2004 quan s'apuntava cobrament d'un percentatge del 3% del pressupost de les obres públiques adjudicades per part del Govern comandat aleshores per Convergència i Unió. 

El cas, així mateix, va sortir a la llum a causa de l'enfonsament de les obres del metro del barri del Carmel de Barcelona. En ple debat al Parlament sobre la polèmica qüestió, el president Pasqual Maragall va deixar anar una taxativa acusació: «Vostès tenen un problema, i aquest problema es diu 3%».

Maragall, doncs, feia referència a un rumor que deia que assegurava que els convergents havien cobrat comissions per l'adjudicació d'obres quan dirigien la Generalitat. 
 


Comentaris

envia el comentari