IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investiguen els contractes d’antenes de telefonia a Badalona de l’etapa García Albiol

S’ha descobert que les llicències no van arribar a tramitar-se mai

Mariano Rajoy i Xavier García Albiol
Imatge d'arxiu de Mariano Rajoy i Xavier García Albiol. | Cedida

Els Mossos d’Esquadra es van presentar dimecres al matí a l’Ajuntament de Badalona amb motiu de la investigació que pretén esclarir com van ser instal·lades les antenes de telefonia que estan localitzades al Turó d’en Caritg, just al costat de la Guàrdia Urbana.

Tal com informa ‘El Periódico’, la fiscal Juana García exigeix «els contractes, esborranys de contractes o altres documents que van ser redactats en relació a l’explotació de serveis de telefonia en les instal·lacions de la Guàrdia Urbana».

No hi ha papers que demostrin res

Així doncs, hi ha dues antenes de Vodafone i Movistar compartint espai amb el pal de ràdio de la comissaria. És per això que la Fiscalia vol «tots els informes que s’hagin emès en relació a l’autorització o legalització d’aquella activitat», així com les obres d’instal·lació que es van realitzar quan governava Albiol.

Junt amb el líder del PPC, també estan implicats en la trama Miguel Jurado –conseller de seguretat i home de màxima confiança d’Albiol–, Antonio Piña –intendent de la Guàrdia Urbana en aquell moment, ara jubilat– i Tomás Vizcaíno, que gestionava l’empresa municipal que va tramitar la instal·lació.

Malgrat tot, la fiscal no ha pogut obtenir els papers que va demanar per un motiu molt simple: aquests papers no existeixen. Les antenes porten allí des del 2012 instal·lades de forma il·legal. Albiol, que creia que si deixava que les operadores fessin ús de l’espai per posar les antenes li serviria per recaptar fons, ha hagut de veure com després de sis anys de funcionament, l’Ajuntament no ha recaptat ni un euro.

Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu
Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Jurado llança pilotes fora

Per la seva banda, Miguel Jurado depura responsabilitats i posa la pilota sobre la teulada d’Engestur. «Això els hi has de preguntar a ells, perquè nosaltres els hi vam deixar els contractes redactats i preparats i ells estaven disposats a abonar les taxes». Un abonament que, finalment, no es va arribar a produir.

Però no és l’únic problema que se li presenta a Albiol. I és que segons Jurado, hi ha moltes més antenes il·legals instal·lades per Badalona. «A Llefià, Sant Crist, Bufalá...», que estan provocant desavinences entre els veïns que cobren i els que no.

La Fiscalia ha demanat «l’expedient administratiu en el cas que haguessin estat atorgades llicències o autoritzacions ambientals», ja que els contractes que no es van arribar a firmar preveien una presa de mesures periòdica de radiació. Malgrat tot, Jurado assegura que mentre va durar el seu mandat «no hi va haver cap alteració de salut dels treballadors, ni demostrada ni avisada».


Comentaris

envia el comentari