Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.

Irene Montero vol guanyar visibilitat al marge de Pablo Iglesias

Montero, també parella d'Iglesias, vol coincidir al mínim possible en actes institucionals amb el vicepresident segon del govern

Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.
Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats en una imatge d'arxiu. | Europa Press

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ho té clar: vol coincidir al mínim possible amb el vicepresident segon del govern, líder del seu partit —Podem— i parella sentimental, Pablo Iglesias, en actes derivats de les seves responsabilitats de govern. Aquesta és la directriu que ha marcat Montero en les darreres setmanes i de la qual s'ha fet ressò, de manera més o menys velada, la premsa política de Madrid els últims dies.

Montero vol visibilitat pròpia

Així doncs, Irene Montero vol evitar coincidir tant com pugui amb Iglesias en actes públics per aconseguir marcar perfil propi, és a dir, destacar per si sola i que Iglesias, amb qui té tres fills, tot i liderar l'àrea social de l'executiu a la qual ella també pertany, no li faci ombra. 

Així, malgrat compartir xalet a Galapagar  amb els seus tres fills —en total tenen deu escortes i quatre xofers, els que els toquen com a membres del govern—, Iglesias i Montero no coincideixen a la immensa majoria de reunions i arriben per separat als  Consells de Ministres.

 

Busca ser un dels caps visibles de Podem al govern

Montero vol destacar entre els ministres de Podem, on per ara el nom que ha tingut més protagonisme ha estat el de la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Apartant-se d'Iglesias,  Montero guanya opcions de destacar amb la seva tasca com a membre important del govern de Pedro Sánchez i, encara més, en el subgrup de ministres de Podem.

D'aquesta manera, també evita que se la vegi com a 'dona de'. S'espera que en les properes setmanes, des del nou Ministeri d'Igualtat, s'activi la vessant comunicativa: Montero té ganes de començar a donar titulars i guanyar terreny propi en l'actualitat política a Espanya.

També et pot interessar...