Isabel Coixet, durament criticada per la seva opinió sobre els manifestants a Catalunya

La directora catalana ha opinat sobre la sentència als líders independentistes i les posteriors mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic

La directora de cine Isabel Coixet a l'estrena de la seva pel·lícula
Isabel Coixet ha opinat sobre la sentència i les respostes de Tsunami Democràtic en forma de mobilitzacions | CatalunyaDiari

La directora catalana Isabel Coixet es troba en un bon moment professional. Després dels seus èxits al món cinematogràfic, ara ho intentarà amb la seva nova sèrie 'Foody Love' a HBO. Es tracta d'una sèrie de vuit capítols protagonitzada per la també catalana Laia Costa, que tractarà sobre l'amor i el menjar. 

Ara les xarxes han començat a parlar molt d'ella, però no per la seva nova estrena ni per la seva carrera professional: Coixet va opinar sobre la sentència del procés i els aldarulls que hi ha hagut posteriorment al voltant de Catalunya, sobretot a Barcelona. En altres ocasions ja havia deixat caure que el tema de l'independentisme no li importa gaire, però finalment s'ha mullat quan li han preguntat per la qüestió catalana actual. 

Afirma que la sentència la va sorprendre

«Això és una pregunta com de filosofia», comença la directora. «Saps què passa? Que tinc la cosa empàtica amb les famílies d'aquesta gent», comenta sobre els polítics independentistes presos. Sobre la sentència, però, no ha volgut opinar molt: «No sé... però tots necessitem saber si res és bo o dolent i les coses tenen matisos», explica. Així, sobre els anys de presó als que estan condemnats els líders independentistes, només ha comentat: «Em va sorprendre».

Però si en alguna cosa s'ha mullat, és sobre la resposta a aquesta sentència: «Ara bé, la resposta de Tsunami Democràtic és absolutament desquiciada. Aquesta gent que protesta qui són?», comença, jutjant les diferents concentracions i mobilitzacions organitzades pel moviment. «He vist coses que he 'flipat'».

Dures crítiques a les xarxes

La resposta de les xarxes no s'ha fet esperar. Alguns internautes han volgut contraatacar atacant la seva filmografia, mentre que altres han reconegut que «és genial la seva feina», però que en l'anàlisi dels fets «mostra una mirada curta i simple».

També et pot interessar...


Comentaris
Jaume
No pot tenir la boca tancada aquesta cineasta mediocre? Aaaah no, que si no critica perdrà les subvencions

envia el comentari