Iván Redondo, l'estratega de Sánchez, augmenta el seu poder a la Moncloa

Dirigirà una nova oficina prospectiva, Seguretat Nacional i l'estratègia comunicativa del govern espanyol, entre altres

Pedro Sánchez, Carmen Calvo i Iván Redondo, a la sala de premsa de la Moncloa.
Iván Redondo, en últim terme de la imatge, camina rere Pedro Sánchez i Carmen Calvo. | Catalunya Diari

Si algú creia que Pedro Sánchez prescindiria del seu cap de gabinet, Iván Redondo —l'artífex d'una repetició electoral que no va donar al PSOE el guany en escons que esperava—, anava equivocat. Redondo, l'estrateg en cap de Sánchez, no només ha estat ratificat a la Moncloa, sinó que amplia de manera clara el seu poder a la 'rebotiga' de la presidència del govern espanyol.

Redondo, promocionat per Sánchez

Iván Redondo mantindrà les funcions de cap de gabinet de Pedro Sánchez i seguirà amb les regnes de traçar l'estratègia comunicativa del nou govern espanyol. A més, però, Redondo coordinarà l'Oficina Econòmica de Moncloa, assumirà la secretaria general de Presidència i d'ell dependrà Seguretat Nacional i la nova Oficina d'Anàlisis Prospectives a Llarg Termini, la nova eina creada per govern Sánchez per dissenyar estratègicament com ha de ser Espanya d'aquí a 30 anys, el 2050.

La promoció d'Iván Redondo apaga, de cop i volta, les veus del mateix aparell del PSOE que havien demanat el seu cap després que la repetició electoral del novembre no donés resultats i els números, per als socialistes, quedessin força estancats. La nit del 10 de novembre, doncs, la figura de Redondo caminava per la corda fluixa, però ell mateix es va resituar, facilitant l'acord 'express' amb Unides Podem i tornant a situar el PSOE i Sánchez al centre del teler polític.

Una 'bèstia' de l'estratègia política

Redondo és un dels estrategues amb més renom de la política espanyola: companys i adversaris el qulifiquen de 'bèstia' de l'estratègia. Després d'haver treballat com a assessor de polítics del PP com Xavier García Albiol i José Antonio Monago, Redondo ha aterrat a la Moncloa, on a partir d'aquest 2020 encara una de les etapes amb més responsabilitat de la seva carrera.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari