Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Izquierda Unida trenca amb la seva formació catalana EUiA

Izquierda Unida trenca amb EUiA per la plataforma Sobiranistes

La formació no ha vist amb bons ulls que Nuet i altres membres es presentessin a les eleccions amb ERC sota la marca Sobiranistes

Izquierda Unida trenca amb la seva formació catalana EUiA
Izquierda Unida trenca amb la seva formació catalana EUiA | Cedida

 

Izquierda Unida (IU) ha trencat, per ara, les relacions amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), la seva formació germana a Catalunya. Aquesta mesura ha estat aprovada aquest dissabte per l'assemblea politicosocial i es tracta d'una suspensió temporal del protocol que vincula a les dues formacions, segons avança 'La Vanguardia'.

El motiu d'aquest distanciament és la creació de la plataforma Sobiranistes, impulsada per alguns dirigents com Joan Josep Nuet, que en aquell moment encara era coordinador d'EUiA. També es retreu a EUiA que militants i membres de l'organització  hagin competit contra IU a les eleccions generals  a causa que Nuet formava part de les llistes d'ERC, competència directa, per la confluència dels republicans amb la plataforma Sobiranista, impulsada ara fa uns mesos per Nuet i Elisenda Alemany.

Nuet ha anunciat que deixa el seu escó al Parlament i el seu càrrec en la direcció dels comuns
La direcció d'EUiA va permetre que es firmés una coalició amb ERC | CEDIDA

 

«Han competit electoralment contra IU»

A l'informe aprovat per l'assemblea assenyalen que «això entre en conflicte amb l'aposta estratègica d'IU a Catalunya i a l'estat espanyol» perquè alguns membres d'EUiA «van competir electoralment contra IU» en formar part de candidatures d'ERC. També destaquen que aquests membres han seguit formant part de la direcció d'EUiA sense que s'hagin pres mesures, ja que en aquell moment, el que era Coordinador d'EUiA va recollir la seva acta parlamentària i va participar en el primer ple del Congrés dels Diputats sent encara coordinador d'EUiA.

IU es lamenta que la direcció d'EUiA permetés que es firmés una coalició amb ERC «sense aprovar-ho en cap òrgan ni anar a rendir comptes als òrgans federals». Tot això suposa un «clar incompliment del protocol de relacions entre EUiA i IU» assegura l'escrit que afegeix que en el seu moment hi va haver càrrecs i militants que van mostrar la seva desaprovació públicament i a més, ha rebut queixes de militants de Catalunya.

És per això que la formació afirma que «posarà en marxa totes les mesures necessàries per garantir la representació d'Izquierda Unida a Catalunya». D'altra banda, el partit ha anunciat que donarà suport als militants «per les possibles irregularitats que s'hagin comès» i convocaran «una assemblea oberta a la militància d'EUiA a Catalunya per explicar aquestes mesures».

També et pot interessar...