Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jaume Asens, 'fitxat' per Pablo Iglesias per a la direcció de Podem

El partit celebrarà l'assemblea ciutadana estatal el 21 de març

Pablo Iglesias, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats.
Imatge d'arxiu de Pablo Iglesias. | CatalunyaDiari.cat

La Tercera Assemblea Ciutadana Estatal  que celebrarà Podem el 21 de març servirà per reafirmar el lideratge de Pablo Iglesias al front del, partit però també per renovar el Consell Ciutadà Estatal (CCE) —el màxim òrgan de direcció— i, previsiblement, per donar entrada a dirigents autonòmics, càrrecs públics i col·laboradors de la formació que han anat guanyant pes en aquests últims tres anys i que no tenien cadira en aquest òrgan.

El català Jaume Asens, a la cúpula de Podem

El partit morat ha publicat aquest dimecres, dia 19 de febrer, les precandidatures dels aspirants a formar part d'aquest òrgan i, entre d'altres, hi figuren el diputat d'En Comú Podem i president de el grup parlamentari d'Unides Podem, Jaume Asens, que es convertirà en el polític català amb més poder a Podem. També hi ha la portaveu de la formació a la Comunitat de Madrid, Isa Serra, o el cap de gabinet d'Iglesias a la vicepresidència segona del govern, l'ex cap de l'Estat Major de la Defensa Julio Rodríguez.

Entre les absències, destaca la de la vicepresidenta tercera de Congrés i fins ara membre de l'Executiva, com a secretària de Polítiques contra la Corrupció, Gloria Elizo, que ha decidit fer un pas enrere i deixar pas a una nova generació de dirigents, segons expliquen fonts del seu entorn.

Podem només ha publicat de moment les precandidatures individuals dels aspirants que pugnen per entrar a la direcció estatal. No obstant això, és previsible que Serra, Asens i Rodríguez s'integrin en la llista que encapçali Iglesias i que, segons ha donat a entendre ell mateix en la seva candidatura a secretari general, es dirà 'Un Podemos Contigo'. També destaca la precandidatura d'Orencio Osuna, veterà lluitador antifranquista.

La resta de membres del govern també accediran a l'òrgan

En aquesta llista d'Iglesias s'espera que s'integrin, a més, els principals dirigents de el partit que han entrat a formar part del govern de coalició, i que han registrat els seus precandidatures, com la ministra d'Igualtat, Irene Montero, les secretàries d'Estat d'Agenda 2030, Ione Belarra, i d'Igualtat, Noelia Vera; o el director de Comunicació de la vicepresidència d'Iglesias, Juanma del Olmo.

A ells, que ja formaven part del Consell de Coordinació, se sumarà ara oficialment el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, que porta des de l'assemblea de Vistalegre II de 2017 integrat en l'Executiva com a convidat permanent, al capdavant de la Secretaria d'Economia.

També et pot interessar...