Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, durant una roda de premsa

Jaume Asens, el millor posicionat per ser el proper ministre d'Habitatge

El diputat d'En Comú Podem de Barcelona entraria als plans d'Iglesias

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, durant una roda de premsa
El diputat podria ser el proper ministre d'Habitatge | Catalunya Diari

Jaume Asens, exregidor de l'Ajuntament de Barcelona, podria ser el nou ministre d'Habitatge si, finalment, PSOE i Podemos arriben a formar un govern de coalició. El polític,  home de confiança tant de Pablo Iglesias  com de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, podria formar part del nou executiu del govern espanyol. 

El perfil ideal pel ministeri

En concret, el nom que rep el ministeri que dirigiria Asens és el d'«Habitatge i Drets de la Ciutadania», segons informa 'Antena 3'. Un perfil com el de Jaume Asens, qui abans de tenir un càrrec públic va ser advocat de diversos activistes socials, concordaria amb la direcció d'aquest ministeri.

Aquestes informacions arriben després que dimarts s'anunciés que Pablo Iglesias opta a la vicepresidència del govern. Segons les mateixes fonts, Podemos també voldria que Irene Montero fos la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social,  Yolanda Díez la de Treball, Albert Garzón el d'Indústria i l'exgeneral Julio Rodríguez el de Defensa.

Les formacions sembla que han arribat a un acord

Per al moment, sembla que el PSOE no ha dit que no a aquestes peticions de la formació morada, tot i que durant la negociació és possible que encara hi hagi alguns canvis. Ahir mateix el líder de Podemos va anunciar: «Em complau informar que hem arribat a un preacord per conformar un govern progressista de coalició», afegint que «Pedro Sánchez sap que podrà comptar amb tota la lleialtat d'Unides Podem». 

Així mateix, el president de l'Executiu socialista va agrair la col·laboració de l'equip d'Iglesias: «No hi ha motius per a més bloquejos. És un acord per governar quatre anys». 

També et pot interessar...

  • T'agrada el pacte de govern entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias?
  • Acord entre Sánchez i Iglesias pel primer govern de coalició a Espanya