Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Javier Negre als aldarulls de Barcelona

Javier Negre sobre els aldarulls de Barcelona: «Em tiraven llaunes de cervesa»

El periodista va explicar la seva experiència als carrers de Barcelona amb els CDR

Javier Negre als aldarulls de Barcelona
Javier Negre diu que va sentir «molta por i pànic» a Barcelona | Cuatro

Javier Negre és un dels periodistes més agitadors i controvertits del panorama espanyol. Treballa al diari ‘El Mundo’ i és col·laborador d'El programa de Ana Rosa i ‘Todo es mentira’. En més d’una ocasió les seves paraules han generat conflictes amb figures públiques importants, com Risto MejideGabriel Rufián.

Negre és la persona que va publicar fotografies dels mestres anònims de Sant Andreu de la Barca, assenyalant-los sense que cap jutge els hagués imputat. «Demanaràs perdó per assenyalar als professors de Sant Andreu de la Barca, la causa dels quals està arxivada?», li va llançar Gabriel Rufián durant una connexió.

«Tu Negre parles de dianes? Tu que vas posar cares de professors en el periòdic?, li va dir també Pilar Rahola en una altra connexió. Negre, de manera abjecta, li va respondre: «Pilar, ets coneixedora dels actes que s'estan preparant al carrer. No blanquegis el terrorisme». Rahola va abandonar immediatament la connexió amb el programa («S'ha acabat, me'n vaig… és una indecència»).

Gabriel Rufián i Javier Negre a 'Todo es mentira'
Gabriel Rufián i Javier Negre a 'Todo es mentira' | Cuatro

«M'anaven a arrencar el cap si no me n'anava»

Ara, no ha desaprofitat l’ocasió per passar per Barcelona durant l'última setmana d’aldarulls. Així, ha explicat a Cuatro els moments de tensió que diu que va viure als carrers de la capital catalana: «Vaig sentir molta por i pànic. Alguns radicals m'havien identificat pels comentaris que he abocat aquí. Que m'anaven a arrencar el cap si no me n'anava. Em van tirar llaunes de cervesa».

El periodista, tot i dir amb la boca petita que «no tots els 'indepes' són radicals» es queixa que «es repetien els crits de premsa espanyola manipuladora». «De què serveix condemnar la violència si alguns polítics com Rufián primer assenyalen a alguns periodistes? Jo podria haver-me tornat, però la meva arma serà sempre la paraula i els articles que cada dia escric a 'El Mundo'». 

La periodista Bea Talegón va respondre sobre l’experiència de Negre: «Cal condemnar la violència als periodistes. Però també la que van exercir alguns policies amb altres periodistes».

També et pot interessar...