TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Javier Rivas, Assumpta Escarp i Ernest Maragall, els diputats més rics del Parlament

Ciutadans, PSC i ERC es reparteixen el podi dels representants amb més poder econòmic
Imatge del nou Parlament de Catalunya | Cedida

 

La formació del Parlament ha donat a conèixer els 135 representants que dirigiran la cambra catalana. Com és habitual durant les primeres setmanes, tots ells publiquen les declaracions de béns a la plataforma web de l'organisme, on inclouen les propietats que disposen, els fons bancaris amb què compten, els vehicles particulars i els préstecs sol·licitats.

 

D'aquesta manera, tres setmanes després que s'hagi compost el Parlament, i a l'espera que el total de diputats enregistrin la mencionada informació, podem realitzar una llista dels membres més rics de la cambra. Per això, ens basem en el valor conjunt de tots els béns que han declarat, els quals han informat perquè siguin de coneixement públic.

Javier Rivas

Javier Rivas, el diputat més ric del Parlament | Ciutadans

 

En primer lloc trobem al representant de Ciutadans, Javier Rivas, qui va informar que gaudeix d'un total de 12 propietats, les quals comporten un valor total que supera l'1.730.000 d'euros. La gran majoria de les mateixes han estat adquirides mitjançant la compravenda, representant així exitoses negociacions per part del polític.

 

A banda d'aquests béns, Rivas també compta amb una suma total als comptes corrents propera als 67.000 euros, a més de tenir 71.000 euros més a manera d'accions i inversions. D'altra banda, també entra en consideració que té pendent el pagament d'un préstec hipotecari, el qual ascendeix fins als 138.000 euros.

 

Assumpta Escarp

La representant del Partit Socialista, Assumpta Escarp, és qui es col·loca en la segona posició d'aquest rànquing. Segons l'informe que ella mateixa ha facilitat, compta amb dues propietats, el valor de les quals ascendeix fins a 1.101.000 euros, adquisicions que va obtenir mitjançant la negociació per la compravenda.

 

A banda d'aquestes dues, Escarp també declara els 58.973 euros que registra al seu compte corrent, als quals s'ha de sumar els 111.391 euros acumulats en plans de pensió i els 207.879 euros que també té declarats en altres valors mobiliaris. A banda d'això, se li ha de restar els 124.308 euros que disposa a manera d'un préstec bancari.

 

Ernest Maragall

Tancant el podi dels tres primers anomenats trobem a Ernest Maragall. El representant d'Esquerra Republicana ha informat sobre els tres habitatges que disposa, els quals suposen una suma de 909.112 euros. A aquests ingressos s'ha de sumar els 120.900 euros que admet tenir estalviats en el seu compte bancari.

Ernest Maragall, tercer diputat més ric del Parlament | Jordi Borràs

Lluís Font

Seguin de prop els tres primers membres amb valor adquisitiu més elevat s'hi troba Lluís Font. El diputat de Junts per Catalunya ha comprovat tenir un patrimoni de béns que arriba als 1.009.050 euros, els quals reparteix en 18 habitatges o locals, els quals ha anat adquirint a través d'herències. A aquests, s'ha de sumar els 17.000 euros que té al banc.

 

Josep Rull

Josep Rull, a la llista dels diputats més rics del Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, Josep Rull, també representant de Junts per Catalunya, compta amb prop de 830.000 euros en valor de quatre propietats, totes elles adquirides per compravenda, a més de quasi 60.000 euros estalviats en plans de pensions, ingressos que el converteixen en el cinquè diputat amb majors ingressos al Parlament.

 

Xavier García Albiol, el candidat més ric

La llista la tanquem amb el candidat més ric d'entre els que es van presentar a les eleccions. Xavier García Albiol, amb uns ingressos propers als 800.000 euros que disposa per propietats, als quals s'ha de sumar els 120.000 euros que disposa a comptes corrents i els 140.000 euros de plans de pensió, encapçala aquest apartat. Per contra, s'ha de restar els 283.000 sol·licitats a través d'un préstec hipotecari.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris