URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La JEC autoritza Jordi Sànchez a participar en 2 rodes de premsa des de la presó

Les dues rodes de premsa que se celebraran el 18 i 21 es faran per via telemàtica

Imatge de Jordi Sànchez durant el judici contra el porcés
Jordi Sànchez participarà en dues rodes de premsa des de la presó | TV3

El president de la Junta Electoral Central (JEC), Segundo Menéndez, ha emès una resolució on permet que el cap de llista de JxCat a les eleccions del 28-A, Jordi Sànchez, participar per via telemàtica en dues rodes de premsa electorals des de la presó de Soto del Real. A la seva resolució, l'organisme supervisor indica que l'informe de la Secretaria General d'Instruccions Penitenciàries assenyala que «no s'acrediten motius suficients que impedeixin autoritzar» la seva participació en aquests.

En concret, Sànchez participarà en dos actes. El primer se celebrarà el dia 18 d'abril durant un cicle de rodes de premsa organitzat per l'Agència EFE i, el segon, tindrà lloc el 21 en una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Tots dos actes, programats a les 11.30 hores, tindran lloc en dies festius perquè cauen en Dijous Sant i en diumenge, per tant no coincideixen amb una jornada del judici del 'procés' al Tribunal Suprem.

Jordi Sànchez declarant al Suprem
Els dos actes no coincideixen amb la celebració del judici del 'procés' al Tribunal Suprem | TV3

 

Les comunicacions telemàtiques hauran d'acabar abans de les 12.30

En aquest sentit, a l'informe d'Institucions Penitenciàries, s'indica que tant les dates com els horaris triats permeten la utilització de la Sala de Videoconferència encara que matisa que no es podrà allargar el seu ús més enllà de les 13.00 hores, que és quan comença l'entrega del dinar. És per això, que la JEC insta a l'autoritat competent a arbitrar «les mesures oportunes» perquè aquestes comunicacions telemàtiques es realitzin i, a més, hauran de garantir que acabaran abans de les 12.30 hores.

Aquesta decisió s'ha produït després que la JEC autoritzés aquest dimarts al cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, perquè pugui participar per via telemàtica a la roda d'intervencions amb els caps de llista de les candidatures que es presenten a les eleccions generals. L'acte també l'organitza l'ACN.

A la seva resolució, que ha comptat amb un vot particular, la JEC ha acordat permetre a Junqueras a participar en aquest acte del dia 19, que és festiu i no hi ha judici pel 'procés' al Tribunal Suprem, i que no exigiria un ampli desplegament tècnic. 


Comentaris

envia el comentari