La JEC censura una entrevista de Carles Puigdemont a TVE

JxCat i l’expresident acusen l’Estat de «silenciar» i «violar els drets de les minories»

Puigdemont denúncia el poc marge de temps amb què va avisar la JEC
La JEC ha impedit que TVE emeti una entrevista de Carles Puigdemont | CEDIDA

Carles Puigdemont torna a carregar contra la Junta Electoral Central (JEC). Aquest cop, segons l’expresident de la Generalitat, la JEC l’ha censurat i no ha permès que TVE mostri una entrevista seva que devia emetre’s a la televisió pública aquest dijous al vespre.

Així ho han denunciat a través d’una piulada al compte oficial de Junts per Catalunya (JxCat) que el mateix Puigdemont ha compartit després, definint aquesta «repressió» com a «vergonyosa» i assegurant que «persistiran i guanyaran», aprofitant, a més, de criticar el PSOE i el suposat diàleg que oferia Pedro Sánchez.

La JEC censura una entrevista de TVE a Puigdemont

El pròxim 26 de maig se celebraran les eleccions europees i Puigdemont és candidat de JxCat a diputat del Parlament Europeu. En plena campanya electoral, tanmateix, la JEC ha impedit que s’emeti a TVE una entrevista a l’expresident perquè, segons han justificat, està a l’estranger per «eludir l’acció de la justícia». Com a resposta, l’expresident ha acusat l’Estat de «silenciar» i «violar els drets de les minories».

JxCat ha denunciat la situació a través de les xarxes: «Avui tenim un nou episodi de repressió per part de la Junta Electoral espanyola. ‘La noche 24h’ havia d'entrevistar el president Carles Puigdemont com a candidat a les eleccions europees. Sorprenentment, la direcció de TVE va consultar a la JEC si aquesta entrevista era pertinent».

Puigdemont llança un dard al PSOE

«Dues hores abans de l’emissió, ens han comunicat que la JEC ha resolt que no procedia fer l’entrevista des de fora de l'Estat perquè el president Carles Puigdemont hi és voluntàriament per eludir l’acció de la justícia’. Ens volen silenciar, però persistim i guanyarem!», han continuat des de la formació independentista.

A continuació, l’expresident ha ‘retuitejat’ els missatges de JxCat i ha afegit: «Tornem-hi amb la censura. És vergonyós. Suposo que es deuen refer molts ponts impedint entrevistes en mitjans públics. Una clara violació dels drets de les minories». Una clara al·lusió contra el PSOE i Pedro Sánchez qui havia fet propostes per dialogar.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari