Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La JEC també denega l'autorització a Comín per participar al debat de TV3

Ja a mitja tarda, la Junta Electoral Central ha denegat la participació de Junqueras al mateix debat

Toní Comín tampoc podrà estar present al debat de TV3 | Cedida

 

Toni Comín tampoc podrà participar en el debat d'aquest dimarts de TV3, segons ha determinat la JEC. Ja a mitja tarda, la Junta Electoral Central ha denegat la participació de Junqueras; i Puigdemont, en veure-ho, ha apostat també per assegurar que no hi participaria. 

La JEC s’ha reunit d’urgència aquest dimarts a les cinc de la tarda per decidir sobre aquesta qüestió i per ratificar també la resolució del president de no permetre que Oriol Junqueras sigui al debat adduint que pertorbaria el funcionament de la presó de Soto del Real. A la seva resolució la JEC dóna la raó a Ciutadans i estima el recurs que van presentar perquè entén que «en els termes en què es planteja» la seva participació per via telemàtica «resulta contrària al principi d’igualtat que ha de ser respectat als debats electorals d’acord a l’artice 66.1 de la LOREG».

La participació per videoconferència, segons la JEC, situaria Comín «en una posició desigual respecte a la resta dels intervinents» que «potencialment pot resultar més favorable» perquè «no es possible conèixer amb certesa ni controlar les ajudes que pot rebre en aquest debat respecte a la resta de candidats». 

 

La seu de Tv3, en arxiu
El debat de Tv3 amb els candidats a les europees es celebrarà avui, dimarts 14 de maig | CatalunyaDiari.cat

La JEC també ha rebutjat les recusacions que Lliures per Europa havia presentat contra set dels vocals del mateix òrgan. Ho ha fet adduint que al seu escrit la formació de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont «no indica en quins supòsits» haurien incorregut els vocals recusats, ni ha formulat tampoc “una mínima argumentació de suport a la seva pretensió”. 

Puigdemont també descarta anar al debat

Puigdemont, de fet, ha descartat anar al debat de TV3 d'aquest dimarts si el candidat d'Esquerra Republicana Oriol Junqueras tampoc hi pot ser per la decisió de la Junta Electoral Central. Poc després que la JEC hagi denegat la petició per participar per videoconferència aquest dimarts a la tarda, Puigdemont ha reiterat que no té intenció d'intervenir-hi si no hi és l'exvicepresident d'ERC. «És una situació vergonyosa per a Espanya que un candidat a les eleccions europees no pugui participar en un debat», ha criticat.