Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras, al Congrés dels Diputats

La JEC desestimarà el recurs de Junqueras per a tornar a ser candidat d'ERC

ERC va presentar ahir el recurs contra la JEC

Oriol Junqueras, al Congrés dels Diputats
Oriol Junqueras, al Congrés dels Diputats | Catalunya Diari

La Junta Electoral Central desestima el recurs presentat per Esquerra Republicana de Catalunya perquè Oriol Junqueras torni a ser candidat per Barcelona en les eleccions d'aquest diumenge, segons informa 'La Vanguardia'. El republicà va ser condemnat pel Tribunal Suprem el passat 14 d'octubre a 13 anys de presó pels delictes de malversació i sedició.

El dia en què es va fer pública la sentència, la JEC va dictaminar que Junqueras  no podia ser candidat a les eleccions generals. El polític és qui havia d'encapçalar la llista d'ERC per Barcelona i per això va recórrer el dictamen de la JEC, al·legant el recurs davant la justícia europea. Van demanar que se li retornés la condició com a candidat arran de la interlocutòria del  Suprem, que indica que  no se'l pot inhabilitar fins que es resolgui el recurs europeu.

Article 6 de la LOREG

Segons el mateix mitjà, tot i que la JEC és conscient d'aquesta interlocutòria del Suprem, desestimarà la petició del partit perquè justifiquen que l'eliminació de les llistes del líder republicà no es va acordar per la pena d'inhabilitació, sinó per l'aplicació de  l'article sis de la LOREG, que estableix que els «condemnats per cadena ferma» són inelegibles mentre duri la condemna.

També et pot interessar...