ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La JEC dona via lliure a ERC per celebrar un míting a la presó de Lledoners

L'acte tindrà lloc aquest dijous, 18 d'abril

Rufián a Soto del Real
Rufián serà la cara visible d'Esquerra a l'acte que tindrà lloc aquest dijous a Lledoners | Twitter | @gabrielrufian

La JEC continua al centre de la notícia. Després de deixar en suspens el debat electoral d'Atresmedia per la presència de VOX, la JEC ha donat ara via lliure a la celebració d'un míting d'Esquerra Republicana a la presó de Lledoners, el qual tindrà lloc el pròxim 18 d'abril i comptarà amb la presència del diputat Gabriel Rufián, tal com ha explicat una periodista de Catalunya Ràdio. D'aquesta manera, queda compensada —en part— la decisió presa pel Suprem de prohibir als exconsellers presos poder sortir de la presó per tal de fer campanya política. 

La notícia ha saltat poc després que es fes públic que el mateix organisme ha rebutjat la possibilitat que se celebrés un debat electoral a Atresmedia per la presència de la formació d'ultradreta VOX, a conseqüència de la falta de representació parlamentària del partit. Cal recordar que ERC havia demanat poder fer actes en aquesta presó del Bages, a Mas d'Enric —Tarragonès— i a Puig de les Basses —Alt Empordà—, i que aquest mateix dimarts el Departament de Justícia ha emès un informe favorable a què se'n facin.

Amb tot, l'acte haurà de complir una condició indispensable, i es podrà realitzar sempre que no siguin actes multitudinaris, no afectin la normalitat dels centres i hi assisteixin només els presos que han demanat el dret a vot, a qui cal garantir la seva intimitat, i tot sempre subordinat a les condicions de seguretat.

La JEC ja va autoritzat un acte similar durant les eleccions andaluses

A l'escrit de resolució, la JEC posa en valor, precisament, l'informe favorable d'Institucions Penitenciàries i subratlla que el mateix text ja marca certes limitacions. Per això, autoritza la celebració de l'esdeveniment, tenint en compte l'aplicació d'aquestes limitacions. La JEC també recorda que, segons la normativa vigent, els presos poden exercitar els drets civils, polítics, socials, econòmics i culturals, sense exclusió del dret de sufragi, excepte que fossin incompatibles amb l'objecte de la detenció o el compliment de la condemna.

A partir d'aquests preceptes, la JEC considera que el debat dels programes electorals de les diferents candidatures amb els interns de les presons afavoreix aquests drets i, en especial, el dret a la participació política. També es recorda que la JEC ja va autoritzar un acte d'aquest tipus durant les darreres eleccions andaluses.

D'altra banda, fonts d'Esquerra Republicana han confirmat que ja estan preparant l'acte de Lledoners.


Comentaris

envia el comentari