El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el moment de prometre la Constitució al Congrés dels Diputats el 21 de maig del 2019

La JEC no permet a Oriol Junqueras ser eurodiputat

En tractar-se d'un recurs del PP, Pablo Casado ha sigut qui ho ha anunciat a través de Twitter

La Junta Electoral Central (JEC) ha anunciat aquest vespre la inhabilitació d'Oriol Junqueras com a eurodiputat. Així ho ha anunciat el president del PP, Pablo Casado, a través d'un tuit La decisió arriba després que hagi ordenat la inhabilitació immediata del president de la Generalitat Quim Torra

El JEC contradiu així a la sentència del TJUE

La Junta Electoral Central (JEC) s'ha avançat al Suprem i ha tancat la porta a l'acreditació d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, contravenint d'aquesta manera la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que decreta la immunitat de Junqueras des del moment en què va ser elegit pels ciutadans i independentment dels tramis que imposi l'Estat espanyol. En una resolució confirmada, la JEC estima els escrits que el PP i Ciutadans van interposar just en conèixer la sentència del tribunal europeu, on li demanaven que no atorgui la credencial a Junqueras adduint que no és un pres preventiu, sinó un condemnat amb sentència ferma.

Com en el cas del president de la Generalitat, la JEC conclou que el fet que Junqueras estigui condemnat és causa «d'inelegibilitat sobrevinguda» fet que li impedeix accedir a l'acta de diputat al Parlament Europeu.

La JEC s'avança d'aquesta manera al Tribunal Suprem, que després de rebre la sentència del TJUE va demanar a les parts que es posicionessin sobre com ha d'actuar per acatar la sentència. L'Advocacia de l'Estat li ha demanat que permeti que Junqueras exerceixi els seus drets polítics, mentre que la Fiscalia insisteix que no pot prendre l'acta de diputat.

També et pot interessar...