Junqueras participarà en un acte electoral des de Soto del Real

El cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats respondrà les preguntes per videoconferència

Oriol Junqueras
Junqueras podrà participar en un debat electoral des de la presó | CatalunyaDiari.cat

La Junta Electoral Central ha donat el seu vist-i-plau a Oriol Junqueras per poder participar en una roda de premsa a l'ACN el proper divendres des de la presó de Soto del Real. La mateixa agència de notícies oferirà la primera roda de premsa d'Oriol Junqueras des de la presó, després de l'autorització que la Junta Electoral Central (JEC) ha fet aquest dimarts a la petició d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Els republicans havien sol·licitat a la JEC que autoritzés la participació del seu candidat a diversos «debats públics».

A banda del de l'ACN, el divendres 19 d'abril a les deu del matí a Barcelona, també havien demanat autorització per participar a dos debats a TV3, un el dijous 18 d'abril a dos quarts de nou del matí i un altre el 24 d'abril a les deu de la nit, ambdós a Sant Joan Despí; per a un altre a Catalunya Ràdio el 25 d'abril a dos quarts de nou del matí, a Barcelona, i per a dos més a TVE, el 15 i 16 d'abril a les deu de la nit a Sant Cugat i a Madrid. La JEC els tomba tots menys l'acte de l'ACN.

ERC demana a la JEC que Junqueras pugui participar al debat d'Antena 3 i La Sexta

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), d'altra banda, ha sol·licitat a la Junta Electoral Central que el cap de llista de la formació, Oriol Junqueras, pugui participar del debat televisiu que impulsarà Antena 3 i La Sexta el proper 23 d'abril. A l'escrit que ha presentat ERC a la JEC, constaten que l'organisme ha dictaminat que el debat amb PP, PSOE, Cs, Podem i Vox «no compleix els principis d'igualtat i neutralitat exigits per la normativa vigent».

Per això, asseguren que els candidats tenen dret a participar dels actes de campanya electoral en condicions d'igualtat i que les televisions privades han de respectar els principis de proporcionalitat i de neutralitat informativa en debats, entrevistes i informacions de campanya.


Comentaris

envia el comentari