La JEC multa a Torra amb 5.500 euros per «vulnerar la neutralitat informativa»

La Junta fa referència a una carta que el president va enviar als funcionaris de la Generalitat per Sant Jordi
La Junta Electoral ha multat a Quim Torra, qui haurà de pagar 2.500 euros per parlar d'un «nefast 155» en campanya electoral | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra haurà de pagar una elevada multa per saltar-se «el principi de neutralitat dels poders públics durant el procés electoral».  Així ho ha fet públic ‘El Mundo’, La Junta Electoral Central (JEC) ha imposat al president de la Generalitat una multa de 2.500 euros per «vulnerar la llei del Règim Electoral General en l’exercici de les seves responsabilitats com a president de la Generalitat».

 

Així mateix, la JEC també ha optat per imposar una altra multa de 3.000 euros a Torra pel missatge institucional llançat el dia de Sant Jordi i on, segons indiquen, hauria sobrepassat els criteris de la neutralitat informativa. 

 

El motiu de la denúncia de la Junta és una carta que Torra va dirigir als funcionaris catalans durant la festivitat de Sant Jordi, en la qual feia referència al «nefast 155» o a «l’absència de Puigdemont i els consellers del seu Govern que es troben amb ell a l’exili o a la presó».

 

Ciutadans i PSC van presentar un recurs davant la JEC

Ciutadans i PSC van denunciar el contingut d’aquesta carta i la JEC va estimar els recursos presentats per ambdós partits. Seguidament, la Junta va demanar a Torra que «en un futur no realitzés actes similars que suposin un ús partidista de la institució pública» i va iniciar un expedient sancionar que ha conclòs en una multa de 2.500 euros.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

La Junta Electoral Central ha assegurat que la carta del president on es feia referència a l’article 155 i a Carles Puigdemont «no era neutral i afavoria la versió sobre el procés separatista propugnada per algunes formacions polítiques concurrents a les eleccions».

 

La JEC també ha volgut ressaltar que les frases utilitzades pel president de la Generalitat «comporten una descripció de la realitat que resulta valorativa i amb connotacions partidistes», el que, denuncien, desemboca en «una versió dels fets sostinguda per una part de les formacions que es presenten a les eleccions, les quals, d’aquesta manera, es veuen afavorides per la difusió del seu missatge electoral», en referència als comicis del 28-A.

 

També et pot interessar...