Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras s'ha compromès a no facilitar un govern d'extrema dreta de cap manera

La JEC no autoritza la participació de Junqueras al debat de TV3

El debat se celebrarà aquesta nit | Puigdemont, al fil de la qüestió, ha descartat anar al debat de TV3 en veure la decisió de la JEC amb Junqueras

Oriol Junqueras s'ha compromès a no facilitar un govern d'extrema dreta de cap manera
Oriol Junqueras s'ha compromès a no facilitar un govern d'extrema dreta de cap manera | CatalunyaDiari.cat

 

La Junta Electoral Central (JEC) no ha autoritzat Oriol Junqueras a participar en el debat d'aquesta nit a TV3 i Catalunya Ràdio, tal com el líder republicà havia demanat via carta. Ahir mateix, Junqueras havia rebut el vistiplau de la Junta Electoral de Barcelona, tot i que des de  les institucions penitenciàries ja havien negat la seva participació. La JEC al·lega que l'hora del debat afecta el normal funcionament de la presó de Soto del Real.

Puigdemont, al fil de la qüestió, ha descartat anar al debat de TV3 en veure la decisió de la JEC amb Junqueras. «És una situació vergonyosa per a Espanya que un candidat a les eleccions europees no pugui participar en un debat», ha criticat.

Cal afegir que el personal del centre penitenciari que gestiona la sala de videoconferències no està operatiu a aquella hora, pel qual no es podrà gravar al líder d'Esquerra Republicana. Això ja va passar durant les eleccions generals, quan ni Junqueras ni Jordi Sànchez van poder participar en cap debat per evitar que d'alteres «el funcionament normal» de la presó

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El recurs imposat per Ciutadans

Fa uns dies, Ciutadans havia imposat un recurs perquè els líders independentistes a la presó no es poguessin presentar al debat per evitar, segons Carlos Carrizosa, que poguessin fer «trampes». Des de la directiva del partit taronja també van dir que era una mesura per evitar que «el trampós senyor Comín pugui fer trampes».

En un principi la Junta Electoral de Barcelona havia donat llum verda a Junqueras per participar el debat, el que va fer que Puigdemont també hi participes, ja que va al·legar que no li semblava just participar si el líder d'ERC no ho podia fer. L'expresident va explicar per les seves xarxes socials que ell no podia participar «mentre no deixessin anar al debat al vicepresident Junqueras» per no tenir «un avantatge fruit de la repressió»

També et pot interessar...