Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont té cita a Madrid aquest dilluns

Els 54 eurodiputats electes hauran de jurar la Constitució

Carles Puigdemont
La JEC obliga a Puigdemont i Comín a desplaçar-se a Madrid per acatar la Constitució | CatalunyaDiari.cat

La Junta Electoral Central (JEC) ha citat a les dotze del migdia del proper dilluns 17 de juny els 54 eurodiputats triats en les eleccions del passat 26 de maig per procedir a l'acte de promesa o jurament de la Constitució, i ja ha avisat l'expresident Carles Puigdemont que, sense aquest tràmit, no podrà recollir l'acta que li obri les portes del Parlament Europeu.

 

En una resolució aprovada aquest dijous i recollida per Europa Press, la JEC ha procedit a l'atribució dels 54 escons que es van triar en els comicis del 26 de maig  i a la proclamació dels candidats electes. I com estableix l'article 224.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), ha convocat els 54 eurodiputats electes dilluns que ve a les 12 del migdia perquè prestin jurament o promesa d'acatament a la Constitució davant la Junta Electoral.

Parlament Europeu
La JEC ha procedit a l'atribució dels 54 escons que es van triar en els comicis del 26 de maig | Cedida

 

La JEC comunica a Estrasburg qui entra

Ara bé, tant l'advocat Gonzalo Boye, representant legal de Carles Puigdemont i de Toni Comín, com la seva coalició Lliures per Europa van sol·licitar també que l'acta de proclamació dels electes al Parlament Europeu els fos remesa «immediatament», amb còpia certificada, per poder entrar a la Cambra d'Estrasburg.

No obstant això, la JEC nega la petició als dos independentistes a Bèlgica, doncs recorda que «la credencial s'expedeix una vegada que el candidat electe ha prestat jurament o promesa d'acatament a la Constitució, tal com estableix l'article 224.2 de la LOREG».

«La Junta Electoral Central comunicarà al Parlament Europeu la relació de diputats electes que hagin complert el requisit de prestació de jurament o promesa d'acatament a la Constitució, i ho farà en el moment en què es produeixi aquest acatament», ha assenyalat.

Per la seva banda, el president d'ERC i cap de llista de la coalició Ara Repúbliques, Oriol Junqueras, pres a Soto del real i pendent de sentència en la causa del procés, continua pendent que el Tribunal Suprem decideixi si li dóna permís per apropar-se el dilluns al Congrés a complir amb aquest tràmit.

També et pot interessar...