La JEC prohibeix a TV3 dir «presos polítics» o «exili» en període electoral

La televisió pública catalana haurà de respectar aquestes indicacions fins després dels comicis del 10-N

Els informatius de TV3 no podran emprar diverses expressions prohibides per la JEC
Els informatius de TV3 no podran emprar diverses expressions prohibides per la JEC | TV3

La Junta Electoral central (JEC) ha prohibit explícitament a la televisió pública catalana diverses expressions o paraules utilitzades per les formacions independentistes que es presenten als comicis. Així, els informatius de TV3 no podran emprar «presos polítics», «exili», «Consell de la República» o «Assemblea de Càrrecs Electes» en les peces informatives que s'emetran durant tot el període electoral, és a dir, fins al pròxim 10-N. 

Aquesta és la resolució que ha dictat la JEC en resposta a un recurs presentat per Ciutadans contra els mitjans públics de la Corporació Catalana. Així doncs, es repeteix allò que ja va passar a les últimes eleccions.

Els termes vulneren el principi de pluralisme polític

La JEC considera que aquests termes vulneren el principi de pluralisme polític però, en aquesta ocasió, també prohibeix l'ús de «president a l'exili» i, a més, imposa que els mitjans públics afegeixin «autonomenat» o «autoproclamat» quan es parli del «Consell de la República» o de «l'Assemblea de Càrrecs Electes». En aquest sentit, Ciutadans també demana que es prohibís l'ús dels termes «repressió policial» i «referèndum de l'1 d'octubre», una petició que, finalment, la JEC ha desestimat.

També et pot interessar...


Comentaris
Wenche Strand
Eso en la parte democratica de Europa se llamaria antidemocratico, pero claro tampoco nos hace falta publicidad en al tele para convencernos de que vivimos en una democracia. Segun lo ven en Beligica, Alemania, Escosia, Suissa, Finlandia, los paises Balticos etc no exciste dilito ninguno. Hay que decir de paso que Espanya es uno de los paises Europeos que tiene mas senencias en su contra en Estasburgo, su sistema legal y sus fuscales y sus jueces han caducado de fecha....hay que ponerlos al dia,. Porque no prohiben a Vox usar retorica fascista en su campanya electoral,puestos a prohibir!

envia el comentari