URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

La JEC prohibeix a TV3 dir «presos polítics» o «exili» en període electoral

La televisió pública catalana haurà de respectar aquestes indicacions fins després dels comicis del 10-N
Els informatius de TV3 no podran emprar diverses expressions prohibides per la JEC | TV3

 

La Junta Electoral central (JEC) ha prohibit explícitament a la televisió pública catalana diverses expressions o paraules utilitzades per les formacions independentistes que es presenten als comicis. Així, els informatius de TV3 no podran emprar «presos polítics», «exili», «Consell de la República» o «Assemblea de Càrrecs Electes» en les peces informatives que s'emetran durant tot el període electoral, és a dir, fins al pròxim 10-N. 

 

Aquesta és la resolució que ha dictat la JEC en resposta a un recurs presentat per Ciutadans contra els mitjans públics de la Corporació Catalana. Així doncs, es repeteix allò que ja va passar a les últimes eleccions.

 

Els termes vulneren el principi de pluralisme polític

La JEC considera que aquests termes vulneren el principi de pluralisme polític però, en aquesta ocasió, també prohibeix l'ús de «president a l'exili» i, a més, imposa que els mitjans públics afegeixin «autonomenat» o «autoproclamat» quan es parli del «Consell de la República» o de «l'Assemblea de Càrrecs Electes». En aquest sentit, Ciutadans també demana que es prohibís l'ús dels termes «repressió policial» i «referèndum de l'1 d'octubre», una petició que, finalment, la JEC ha desestimat.

 

També et pot interessar...