ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Atresmedia readapta el debat del dia 23 i el farà sense VOX

La Junta Electoral Central opina que no es respecta la proporcionalitat parlamentaria

Segons el CIS, VOX igualaria a la formació de Puigdemont
La presència de VOX al debat electoral d'Atresmedia penja d'un fil | CEDIDA

La Junta Electoral Central (JEC) ha deixat en suspens el debat electoral que se celebrarà a Atresmedia per la presència de VOX, un partit sense representació parlamentària. I en veure aquesta directriu, la corporació audiovisual hauria optat prescindir de la formació d'extrema-dreta. 

El recurs presentat per Junts per CatalunyaPNB i Coalició Canària sobre la presència del partit d'extrema dreta al debat, doncs, ha resultat clau perquè la Junta Electoral hagi emès la nova directriu.

En línies generals, l'organisme electoral demanava a Atresmedia que canviï el format del debat perquè VOX no té cap diputat a les Corts espanyoles, al Senat o al Congrés, i per tant, el debat no estaria complint els requisits que estableix la LOREG, la llei electoral espanyola, que implica que hi hagi una proporcionalitat parlamentària al debat. 

Segons el recurs interposat, seria discriminatori que s'inclogués la formació d'extrema dreta al debat i no hi poguessin participar altres partits sense representació parlamentària o inclús alguns que sí que la tenen, però al ser minoritària no es compta amb ells pels debats. 

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez ha acceptat finalment el debat a cinc abans de les eleccions| Cedida

 

Pedro Sánchez accepta un debat a cinc el 23 d'abril

Pedro Sánchez ja va acceptar participar en aquest debat a cinc el 23 d'abril. Sánchez, en aquesta mateixa línia, també va rebutjar el cara a cara que li havia ofert Pablo Casado, líder del PP. Finalment, però, el president espanyol i candidat socialista va donar el seu vist-i-plau a un debat que ja ha deixat pas a la polèmica.

Des del PSOE expliquen que el 'sí' de Sánchez al debat es deu a la voluntat de debatre a «forces polítiques que presenten candidatures a totes les províncies del nostre país i que, segons l'enquesta preelectoral del CIS d'aquesta setmana, superen el 10% d'intenció de vot a nivell nacional». Cal destacar que l'actual president del govern va refusar participar en un debat oferit per TV1 perquè no hi participava VOX.


Comentaris

envia el comentari