La JEC dona el vistiplau a la nova pancarta de Torra sobre la llibertat d'expressió

La pancarta, penjada al Palau de la Generalitat, demana «Llibertat d'expressió i opinió»

Quim Torra optarà finalment per retirar el llaç groc del Palau de la Generalitat
Quim Torra optarà finalment per retirar el llaç groc del Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

La JEC dona el seu 'si' a Quim Torra sobre l'última pancarta que va proposar el president de la Generalitat. La inscripció, penjada a finals de la setmana passada i que demana «Llibertat d'expressió i opinió» ha estat aprovada finalment per la Junta Electoral Central. 

La pancarta que el president de la Generalitat, Quim Torra, va penjar a la façana del Palau el divendres 22 de març amb el lema «Llibertat d’expressió i d’opinió» no vulnera la Llei electoral ni tampoc els acords que ja Junta Electoral Central (JEC) havia adoptat sobre les dues pancartes anteriors. Així ho ha ratificat aquest dimecres la pròpia JEC en una reunió on ha donat el vist i plau al criteri que el president d’aquest organisme, Segundo Menéndez, va traslladar als Mossos el mateix divendres en resposta a una consulta del comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius.

Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat
Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat | Cedida

 

Torra salva l'escull

Segons fonts de la Junta, el passat divendres els Mossos van fer arribar a Menéndez una consulta sobre la tercera pancarta que el president de la Generalitat va ordenar penjar al balcó del Palau. El nou lema «Llibertat d’expressió i d’opinió» substituïa les dues pancartes anteriors que la JEC havia ordenat retirar i en aquesta ocasió no incorporava cap dels símbols que la Junta havia interpretat com a partidistes.

En una resolució que no va transcendir, el president de la JEC va respondre al comissari en cap dels Mossos que la nova pancarta no vulnera la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), ni tampoc cap resolució anterior de la Junta.

Aquest dimecres la Junta ha «pres coneixement i ratificat, en la situació actual» la resolució del seu president, de manera que la pancarta pot seguir penjada al balcó del Palau sense que això provoqui nous conflictes amb el Govern. 


Comentaris

envia el comentari