Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La JEC denega la credencial d'eurodiputat a Puigdemont i Comín

L'òrgan els insta a venir a Madrid i acatar la Constitució si volen aconseguir-la

Puigdemont i Comín es querellen contra Ana Rosa Quintana. | EFE

 

Continua l'estira-i-arronsa entre la Junta Electoral Central i Carles Puigdemont i Toni Comín. Tal com s'acaba de fer públic, l'òrgan superior de l'Administració Electoral es nega a atorgar les credencials d'eurodiputats a l'expresident de la Generalitat i a l'exconseller, i els insta a venir a Madrid i acatar la Constitució si volen aconseguir-la, en un acte que està convocat el dilluns que ve al Congrés dels diputats.

La promesa d'acatament, un requisit imprescindible

La decisió hauria estat presa per l'àrbitre electoral durant la reunió que s'ha celebrat aquest dijous, en la qual han procedit a atribuir els escons de totes les candidatures per definir bé qui són els candidats electes. Així les coses, la JEC no ha acceptat la demanda de remissió de l'acta de proclamació que havien sol·licitat Puigdemont i Comín, els eurodiputats electes de JxCat. 

Per justificar-ho, l'òrgan ha manifestat que «no procedeix l'entrega de la credencial de proclamació de diputat electe,  en la mesura que aquesta credencial s'expedeix un cop el candidat electe ha prestat jurament o promesa d'acatament de la Constitució». És a dir, que aquesta jura o promesa seria un pas imprescindible si Puigdemont i Comín volen gaudir de la seva condició d'eurodiputats. 

Boye assegura que els diputats gaudeixen d'immunitat

Amb tot, caldrà esperar com evolucionen els fets, ja que fa només unes hores l'expresident de la Generalitat ha compartit una història a Instagram que mostrava una publicació de l'advocat Gonzalo Boye, i que recollia el següent: «Al final la Fiscalia no té més remei que reconèixer que teníem raó sobre la immunitat com a parlamentaris europeus»

Puigdemont
Puigdemont ha compartit aquesta imatge al seu Instagram | Instagram

També et pot interessar...