Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la presidenta del grup de Catalunya-En Comú Podem, Jèssica Albiach, en roda de premsa al Parlament

Jéssica Albiach aposta per desmuntar l’estàtua de Colom de Barcelona: «Seria una bona mesura»

Jéssica Albiach ha lamentat l'existència d'un «racisme institucional»

Imatge de la presidenta del grup de Catalunya-En Comú Podem, Jèssica Albiach, en roda de premsa al Parlament
Jéssica Albiach ha lamentat l'existència d'un «racisme institucional» al país que «està emparat per la llei d'estrangeria»   | ACN

«Desmuntar l’estàtua de Colom seria una bona mesura». Aquestes són les paraules de la presidenta de  Catalunya-En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, en declaracions en una entrevista al diari Ara. Albiach assegura que pensar que «el racisme  i la xenofòbia  és un problema només dels Estats Units és un error». La representant dels Comuns afirma que «el 12 d’octubre no tenim res a celebrar» i que «el reconeixement cap a una figura que va fer possible la colonització d’uns territoris amb el genocidi que es va generar allà mateix, a mi, tampoc em representa, com Felip VI».

Albiach també ha recordat que amb els temporers  de Lleida «hi ha un racisme que és institucional, que moltes vegades està emparat per la llei d’estrangeria». Per una altra banda, ha assegurat que «Catalunya necessita eleccions» després que el Tribunal Suprem hagi fixat per al 17 de setembre la vista per examinar el recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la seva inhabilitació.

«M’agradaria que no les fixés el Suprem, sinó al mateix president. Les relacions entre els socis estan molt desgastades i Catalunya  necessita un govern fort, cohesionat. La reconstrucció  que arriba l’hauria d’encarar un govern progressista i d’esquerres», ha indicat.

 

Defensa que la taula de diàleg «reprengui» la llibertat dels «presos polítics»

La candidata dels Comuns per a les pròximes eleccions  explica que a la  taula de diàleg del juliol entre el govern espanyol  i la Generalitat  s'hauria de parlar de «com es fa l'encaix entre Catalunya i Espanya». Segons Albiach, «s'ha de reprendre el tema de la llibertat dels presos i preses polítics i veure com evolucionem cap a fer que Catalunya pugui decidir el seu futur».

Finalment, defensa que s'ha d'avançar cap a l'alliberament  dels presos: «Hi havia una reforma en marxa per canviar la tipificació del delicte de rebel·lió i sedició, que havia de veure la llum abans de l’estiu i que s’ha vist interrompuda per la pandèmia. El Jaume Asens em deia que aquesta taula de treball es reprendrà».