Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.

Jéssica Albiach, la nova líder dels Comuns 'per culpa' del metro de Barcelona

Fa menys de sis anys que Albiach es dedica a la política

Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.
Jéssica Albiach, al costat d'Ada Colau i Jaume Asens a la seu de Catalunya en Comú. | ACN

Jéssica Albiach serà confirmada aquest dissabte com a candidata d'En Comú Podem a les eleccions catalanes d'enguany després que les dues rivals que tenia desistissin del procés de primàries de la formació. Albiach es convertirà en la tercera cap de llista dels Comuns després que la confluència reemplacés l'espai que ocupava ICV-EUiA: Lluís Rabell, Xavier Domènech i, ara, Albiach.

El dia que a Albiach li va canviar la vida al metro de Barcelona

La nova candidata de l'espai dels Comuns té una trajectòria molt curta en la política, que a més es va iniciar, gairebé, per una carambola. Era principis de 2015 i  Albiach s'havia interessat per Podem  a escala de simpatitzant a Barcelona, seguint el seu compte de YouTube. Un bon dia, al metro, Albiach va trobar-se per casualitat amb Bea Rilova, una de les líders del partit en aquell moment incipient a la ciutat.

Albiach la va reconèixer i, en un rampell, es va presentar i va interessar-se pel projecte. Aquell mateix setembre, ja es convertiria en diputada al Parlament per Catalunya Sí Que es Pot. La casualitat de la trobada al metro, doncs, va canviar radicalment la vida d'aquesta valenciana que enguany complirà 41 anys i que va arribar a Catalunya  el 2009.

En el moment de la trobada al metro, Albiach, que és periodista, treballava a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. La seva única experiència en contacte amb l'esfera política havia estat a l'equip de campanya de la socialista María Teresa Fernández de la Vega a les eleccions generals de 2008, quan va ser la candidata per la seva València natal. Dotze anys després i cinc anys més tard de la casualitat del metro, Jéssica Albiach aspira a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar...