Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Carme Forcadell, el febrer del 2018.

Joan Baez visita Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric

La cantautora visita l'expresidenta del Parlament i reitera el seu suport al moviment independentista

Joan Baez
Joan Baez reitera el seu suport al moviment independentista després de visitar Carme Forcadell | ACN

 

La cantautora nord-americana Joan Baez ha visitat aquest divendres l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric  acompanyada Bill Shipsey, advocat i fundador d'Art for Amnesty. Després de la visita ha assenyalat que «dona suport al moviment independentista de Catalunya. Espero que tothom que ho està seguint entengui que és la única manera intel·ligent d'enfocar-ho», ha afegit.

De fet, Baez ja havia donat en diverses ocasions suport als presos independentistes. La cantant ha explicat que sempre ha fet costat a moviments no violents a tot arreu tota la seva vida i «el moviment català», ha dit, «és molt important i interessant». Entre les coses que volia fer era aquesta visita a «una persona que està pagant el preu pel què ha fet».

La cantant ha assenyalat que hi ha hagut una sessió de ràdio a la presó amb gent donant suport als presos.  En aquest context, ha assenyalat que Forcadell estava asseguda al seu costat. «Quan estàs allí és difícil tenir convidats perquè aquests se n'han d'anar i m'ha semblat que era una dona forta però amb tristesa perquè la seva família només la pot visitar un dia a la setmana durant una hora o dos dies mitja hora».

Baez va actuar aquest dijous al Festival Jardins de Terramar en la seva gira de comiat 'Fare Thee Well... Tour 2019' i s'acomiadarà del públic català aquest dissabte amb un concert al festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), en el qual s'han exhaurit les entrades.