Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Canadell, nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona

Joan Canadell, nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona

La llista de l’ANC va obtenir majoria absoluta a les eleccions de l’entitat

Joan Canadell, nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona
Joan Canadell, nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona | CataluntaDiari.cat

 

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona serà Joan Canadell, president del Cercle de Negocis de Catalunya, després que a principis de mes els candidats de la llista de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) guanyessin per majoria absoluta les eleccions de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, segons ha informat el diari ‘Ara’.

Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç

Durant el matí d’aquest dimecres 22 de maig,  la candidatura independentista Eines de País s’ha reunit per a escollir el president de la Cambra de Comerç de Barcelona i els dotze membres del seu comitè executiu. La votació s’ha realitzat entre els 31 candidats que van ser escollits a les darreres eleccions, on l’ANC es va imposar per majoria absoluta.

Entre els quatre candidats que més probabilitats tenien de ser escollits com a nou president es trobaven  Joan Canadell, cofundador de Petrolis Independents i del Cercle de Negocis de Catalunya,  Pere Barrios, amb un perfil més institucional i fundador de l’empresa Rècam Làser,  Jesús Serra, propietari de la constructora Ràpid i Segur Assistència de la Llar,  i Mònica Roca, empresària d’IsardSat.

Presidència ocupada dos anys per un home i dos anys per una dona

Eines de País pretén que cada dos anys s’intercanviïn la presidència i la vicepresidència entre un home i una dona. És a dir que, durant els dos primers anys, Joan Canadell serà el president i, en els següents dos anys, ho serà Mònica Roca. Cal destacar que, un altre possible candidat, Joan Font, president de BonPreu, ha descartat presidir la Cambra de Comerç de Barcelona tot i que moltes persones el van animar a fer-ho.

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona està format per 60 vocalies, de les quals només 40 seients estaven en joc durant els comicis i que, finalment,  31 han passat a pertànyer a Eines de País. De la resta, sis són triades per les patronals Pimec i Foment de Treball i les catorze restants són per les empreses que més contribueixen a la corporació.

També et pot interessar...