Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Carles Gallego, exlíder de CCOO a Catalunya.

L'exlíder de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, serà el número 2 dels Comuns el 14-F

Va ser secretari general del sindicat a Catalunya entre 2008 i 2016

Joan Carles Gallego, exlíder de CCOO a Catalunya.
Joan Carles Gallego, exlíder de CCOO a Catalunya. | ACN

L'exsecretari general de CCOO de Catalunya Joan Carles Gallego serà el número dos de la llista que els comuns presentaran a les eleccions catalanes del proper 14 de febrer. El també catedràtic d'Economia i professor d'institut i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acompanyarà Jèssica Albiach en la llista dels comuns, amb prèvia ratificació en la segona fase de les primàries que se celebraran aquests dies —Albiach ja va ser ratificada en la primera fase com a candidata a la presidència de la Generalitat.

A causa de l'actual crisi econòmica que s'ha derivat de la crisi sanitària de la covid-19, Albiach ha volgut comptar amb l'experiència de Gallego en l'àmbit econòmic i l'ha situat en els llocs de sortida en la cursa a la Generalitat. «El fitxatge de Gallego reforça la candidatura en l'àmbit econòmic, especialment rellevant amb la crisi que es deriva de la pandèmia i perquè la reindustrialització i la transició ecològica són dos dels grans reptes dels propers anys», han subratllat des de Catalunya en Comú-Podem.

Els Comuns busquen fer arribar el canvi al Govern de Catalunya

Gallego ja havia format part de la llista dels comuns en les eleccions del 2017, tot i que ho havia fet en els llocs simbòlics que tancaven la candidatura, i ara la formació mira de donar rellevància al seu «coneixement i experiència, que el converteixen en un candidat que pot sumar i reforçar un espai amb voluntat de govern». Els comuns formen part del govern de coalició que dirigeix l'Estat i governen a la ciutat de Barcelona, on, segons les mateixes fonts, miren de contribuir al canvi a Catalunya: «Les eleccions del 14 de febrer són l'oportunitat d'empènyer per obrir aquesta nova etapa».

«El nostre espai polític vol combinar novetat i saviesa, dinamisme i experiència, i bevem de l'antiga i llarga tradició de lluita per conquerir una Catalunya més justa i per a les grans majories de país», han assegurat les mateixes fonts, que han defensat que el fitxatge de Gallego apunta en aquesta línia. En les últimes eleccions catalanes els comuns van recollir 316.360 vots, un 7,46% dels sufragis, la qual cosa els va permetre ocupar vuit escons al Parlament.