Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Rufián

Nuet, el diputat del grup d'ERC que es desmarca del 'no' a l'estat d'alarma

No és la primera vegada que pren aquesta decisió: ja va fer el mateix a la quarta pròrroga de l'estat d'alarma

Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés, en una imatge d'arxiu.
Gabriel Rufián és el portaveu del grup d'ERC al Congrés dels Diputats. | Cedida

Gabriel Rufián ha estat clar aquest dimecres, 20 de maig, en la seva intervenció al Congrés dels Diputats: ERC votarà en contra de la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma a la Cambra Baixa. Els republicans tenen tretze diputats a Madrid, però el cert és que no tots optaran pel vot negatiu aquest dimecres: un d'ells es desmarcarà de la decisió del grup que comanda Rufián.

Joan Josep Nuet es desmarca del sentit del vot del grup d'ERC

Es tracta de Joan Josep Nuet, que forma part del grup d'ERC i que va anar a la llista dels republicans per Barcelona, però que forma part d'una plataforma independent del partit, que hi va anar en coalició: Sobiranistes. L'espai, fundat a finals de 2018 pel mateix Nuet i per la regidora d'ERC-Sobiranistes a Barcelona Elisenda Alamany, aglutina antics components de l'espai dels Comuns de perfil més proper a la idea del dret a decidir.

Per proximitat ideològica, Sobiranistes va concórrer a les eleccions generals de 2019 en coalició amb ERC, i el cert és que el seu únic diputat,  Joan Josep Nuet, està del tot integrat a les dinàmiques del grup parlamentari. Ara bé, tal com ja va fer fa quinze dies en la votació de la quarta pròrroga, aquest dimecres ha decidit exercir la seva llibertat de vot en el nou allargament de l'estat d'alarma.

12 vots en contra i 1 abstenció

Nuet, doncs, ha optat aquest 20 de maig per l'abstenció a la  proposta de pròrroga de l'estat  d'alarma proposada per Pedro Sánchez, desmarcant-se de la resta del grup d'ERC, que sí que està supeditat a les decisions de l'executiva del partit —la decisió de Nuet es deriva de la decisió presa per unanimitat en l'executiva de Sobiranistes. Així doncs, des del grup d'ERC, aquest dimecres, s'emeten  12 vots contraris i 1 abstenció a la pròrroga de l'estat d'alarma.