YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Joan Manuel Serrat, en contra dels llaços grocs en espais públics

El cantautor català, que ha demanat «prudència» davant l'auge de l'extrema dreta, ha explicat: «No sóc partidari de fer servir un element extern en espais públics»

Joan Manuel Serrat opina sobre l'independentisme, oposant-se als llaços grocs en espais públics
Joan Manuel Serrat opina sobre l'independentisme, oposant-se als llaços grocs en espais públics | EFE

Joan Manuel Serrat mai s'ha amagat a l'hora de parlar sobre el conflicte polític català. Si bé és cert que el cantautor català ja havia reiterat que es mostrava en contra de la independència de Catalunya, també ho és que 'El noi del Poble Sec' mai s'havia referit a la gran polèmica dels llaços grocs. L'espera, però, s'ha trencat aquest dimecres, 31 d'octubre, quan Serrat ha afirmat sobre els llaços: «No sóc partidari de fer servir un element extern en espais públics».

Durant un entrevista al diari 'El Mundo', que ha concedit després d’haver ajornat els concerts de l’estiu per laringitis, el cantant de 74 anys també ha parlat sobre el racisme que «s'inclou en el pitjor de l’ésser humà» i «van de la mà», juntament amb els emigrants de tot el món i el fet que justament a Brasil acabi de guanyat les eleccions un partit d’ultradretes: «Un Bolsonaro pot aparèixer en qualsevol lloc i és el resultat de molts Bolsonaros. No ha aparegut per generació espontània».

Cal ser «prudents» davant la ultradreta

En ser preguntat si aquí ens hem de preocupar pel corrent ultradreta que sembla envair el món, Serrat ha opinat que per ara no creu que hàgim d’estar «excessivament» preocupats, però si cal ser «prudents». A més, no s’han de deixar «en mans dels polítics» la llibertat i els drets socials que «el ciutadà ha de defensar dia rere dia».

Llaços grocs al parc de la Ciutadella
Joan Manuel Serrat opina que tothom és lliure de fer el que vulgui, però no en els espais públics | EFE

Per una altra banda, el cantautor ha deixat clar el que pensa sobre l’exhibició de força que va fer el partit d’extrema dreta VOX a principis d’aquest mes omplint de gent Vistalegre a Madrid: «Baixem el suflé, posar 11.000 persones en una plaça de toros ho aconsegueixo jo», i afegeix que «no es poden mesurar les coses en funció de la gent que fiquen o surten al carrer», ja que «les coses s'han de mesurar quan s’han de mesurar» i ha assegurat que «l’oportunitat de mesurar-ho en democràcia es diu ‘eleccions’».

Finalment, aprofitant el primer aniversari de la Declaració Unilateral d’Independència de Catalunya, l’entrevistador ha preguntat a Serrat sobre la seva opinió respecte als llaços grocs, un dels debats que actualment estan més sobre la taula, i el cantant ha assegurat que «tothom al seu cor pot sentir i fer el que vulgui», no obstant això, també ha afegit que no és «partidari de fer servir un element extern en espais públics com són les escoles, els hospitals, les places, ni en llocs que compartim tothom».


Comentaris

envia el comentari