IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Joan Manuel Serrat senyala José Luis Rodríguez Zapatero com el culpable del procés català

Assegura que l'expresident socialista es va equivocar fent campanya a favor de Margall i exclamant que: «els catalans podrien ser el que volguessin»

Imatge de Serrat durant la seva entrevista a 'Salvados'.
Imatge de Serrat durant la seva entrevista a 'Salvados'. | La Sexta

Joan Manuel Serrat era un dels protagonistes de l’últim programa de ‘Salvados’ a La Sexta. El cantautor català apareixia en un programa que versava sobre el procés català i que també comptava amb la presència de Zapatero i Mas.

Precisament sobre l'expresident socialista va parlar molt Serrat. Segons ell, el veritable responsable d'encendre la flama independentista va ser Zapatero.

  

I és que argumenta que el de Lleó va obrir «la caixa de Pandora fent campanya a favor de Pasqual Maragall. Va dir que els catalans podríem ser el que volguéssim». Així doncs, Serrat defensa que aquestes paraules van motivar l'inici del procés, un moviment que ha «col·lapsat l'agenda política».

Molt crític amb l'independentisme

Aquesta no és la primera vegada que Serrat es mostra contrari al procés català en públic. L'artista no dubta mai a donar la seva opinió per molt criticada que sigui. Abans que es produís l'1-O, l’artista català afirmava: «el referèndum no és transparent i ha creat una gran fractura social a Catalunya». A més el cantautor puntualitzava: «La convocatòria del referèndum a Catalunya no és transparent perquè està creada amb una llei elaborada pel Parlament, però a esquena dels altres membres del Parlament».

Serrat ja deixava clar aleshores que ell està a favor dels referèndums, però no com l’ha fet la Generalitat. «S'han fet aquestes lleis d'un dia per a un altre, sense discussions, sense que hi hagués unes esmenes. Aquest tipus de referèndum a mi no em dóna la sensació que pugui representar ningú», afirmava.

El cantautor també es mostrava crític amb la Generalitat, a la qual exigia que: «abandoni la seva actitud sectària i proselitista i que, abans d'enviar a tots els catalans al limb de la terra promesa de la independència, els expliqui els costos que representarà anar al cel».


Comentaris

envia el comentari