Joan Reñé dimitirà com a president de la Diputació de Lleida

El diputat del PDeCAT renuncia al seu càrrec després de ser detingut en una operació anticorrupció

 Joan Reñé dimitirà com a president de la Diputació de Lleida,
Joan Reñé dimitirà com a president de la Diputació de Lleida | cedida

Joan Reñé dimitirà com a president de la Diputació de Lleida aquest dijous, una setmana després de ser detingut en el marc d'una investigació sobre cobraments de comissions il·legals en les adjudicacions i donacions a la fundació CatDem. El també alcalde de Fondarella ja ho va anunciar ahir als alcaldes del seu partit.

L'encara president de la Diputació els va informar a través d'un missatge on assegurava prendre aquesta decisió «després de les pressions externes, però també les internes». Reñé afirma que els últims dies ha viscut una situació «injustament molt dura» i ha insistit en el fet que les «calumnies» que se li atribueixen «són falses i formen part d'una trama amb fins a molt precisos que tots podem intuir».

Després de ser detingut, Reñé va assegurar que era innocent i que hi havia una campanya contra ell, però sembla que el relat no ha convençut alguns dels seus companys de partit. «Us demano temps i confiança, la que alguns m'han negat. Dies vindran en que recuperarem plegats tot el que hem fet i el que tenim per fer», ha dit Reñé, insistint en les pressions internes que ha rebut del seu partit.

Detingut en una trama de corrupció

Joan Reñé va ser detingut el passat 2 d'octubre en una nova operació anticorrupció vinculada a l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en la qual es van fer una desena de registres i diverses detencions d'alts càrrecs de la Diputació de Lleida. La investigació va començar quan fa quatre anys es va rebre una denúncia que alertava d'un suposat pagament d'una comissió al president de la Diputació de Lleida per part d'una constructora catalana, M y J Gruas.

Segons les investigacions, tant Reñé com la cap d'organització i Gestió de la Presidència de la Diputació haurien cobrat durant anys aquestes comissions il·legals en metàl·lic de fins a 11.000 euros de manera bimensual. A més, el mateix partit havia rebut finançament il·legal a través de donacions per part d'empreses que se'n beneficiaven a la fundació CatDem. Unes pràctiques que, en alguns casos, se seguien fent avui dia.

Així doncs, l'encara president de la Diputació ha estat acusat de malversació de cabals públics, blanqueig de capitals, suborn, pertinença a grup criminal, delictes societaris, delictes de corrupció en els negocis o frau a l'Administració Pública. Ara serà el jutge qui haurà de decidir si el deixa en llibertat amb càrrecs o no.


Comentaris

envia el comentari