Joan Tardà proposa obrir diàleg amb el PSC i els comuns i és molt criticat per un sector de l'independentisme

El diputat ho ha afirmat a un article escrit per ell, ‘Ni astúcies ni fugida cap endavant; ara toca ser més’

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardá
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardá | Cedida

Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés ha defensat en un article publicat a ‘El Periodico’, que és important col·laborar amb els partits liderats per Xavier Domenech i per Miquel Iceta. Afirma que «el republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha d’obrir vies de diàleg franc amb el socialisme català del PSC de Miquel Iceta».

Assegura que aquest és «el millor camí per arribar al cim», amb el que es refereix a la proclamació de la República. Pel diputat d’ERC el diàleg és la sortida: «s’albiren temps de desobediència civil i de resistència no violenta si s’incrementen les desavinences i la manca de diàleg», afirma.

Unes paraules polèmiques

Totes aquestes són unes paraules que no han acabat d’agradar a l’independentisme. L’article de Joan Tardà, ‘Ni astúcies ni fugida cap endavant; ara toca ser més’ ha sorprès molta gent. La reiteració de Tardà en les seves paraules, apostant pel diàleg, han creat polèmica.  

El diputat ha afirmat que hi ha «la necessitat d’establir un diàleg bilateral amb l’objectiu de la resolució democràtica del conflicte». Segons diu, aposta també per «la reforma constitucional» afirmant que tot i que Rajoy mai els ha fet cas en aquest tema hi continuaran insistint.

Totes aquestes paraules de Tardà han generat una gran controvèrsia a les xarxes socials, on l’independentisme no ha trigat a criticar les idees que ha plantejat al seu article. Ho han fet algunes personalitats polítiques: 

També ciutadans que no han acabat d'entendre el perquè de les paraules de Tardà:

Un escenari complex i difícil

D’altra banda Tardà també condemna l’actuació del govern d’Espanya envers Catalunya i assegura que «la intolerància del nacionalisme espanyol i la manca de projecte del Regne d’Espanya envers Catalunya fan preveure un escenari complex i difícil».

Afirma a més que «Madrid no sap veure que la incapacitat de reconèixer l’Estat com a plurinacional, pluricultural i plurilingüístic impulsa l’independentisme». Tot i això assegura que el que ara necessita l’independentisme és «menys budell i més cervell», per tal d’arribar a aconseguir el seu objectiu.


Comentaris

envia el comentari