Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Tardà, exdiputat d'ERC

Més llenya al foc entre JxCat i ERC després de l'atac de Joan Tardà a Laura Borràs

La piulada se suma al clima de retrets que fa unes setmanes que s'ha reactivat entre postconvergents i republicans

Joan Tardà, exdiputat d'ERC
L'exdiputat d'ERC al Congrés entre 2004 i 2019, Joan Tardà, en una imatge d'arxiu. | ACN

Un episodi més en la guerra de retrets entre Junts per Catalunya i ERC: ni és el primer, ni serà el darrer. Joan Tardà, l'exlíder d'ERC a Madrid entre els anys 2004 i 2019, es pronunciava aquest cap de setmana sobre la investigació del Tribunal Suprem a la diputada de JxCat al Congrés, Laura Borràs. Ho feia sense esmentar Borràs i ni tan sols la formació postconvergent, però la piulada era d'allò més explícita:

Tardà assegurava, doncs, que «per molt republicà i patriota que fos», si la investigació contra Borràs hagués estat contra un militant d'ERC, «ja hauria plegat i hagués esat suspès de militància 'ipso facto'». Les paraules de  Tardà li van suposar centenars de respostes a Twitter amb crítiques molt sonores per atacar una altra formació independentista amb qui, de fet, ERC comparteix el Govern de la Generalitat.

Budó demana a ERC que voti en contra del suplicatori a Laura Borràs

Tampoc no va trigar a respondre-li la consellera postconvergent Meritxell Budó, diumenge al migdia en una entrevista a Catalunya Ràdio. La portaveu del Govern es va referir al suplicatori al Congrés per investigar penalment la diputada de JxCat Laura Borràs.«Espero que ERC hi voti en contra. Igual que JxCat ha donat sempre suport a ERC en casos de judicialització», va recordar la consellera Budó.

«La presumpció d'innocència ha de passar per davant de tot», va concloure la  consellera de la Presidència. No està clar el posicionament dels republicans sobre el suplicatori a Borràs, però sembla que serà l'origen a una nova onada de friccions entre les dues grans formacions independentistes.