Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit per videoconferència amb Pedro Sánchez i les altrescomunitats autònomes. Imatge del 10 de maig del 2020

L'independentisme, fraccionat: la pregunta de Torra a Tardà que ha encès les xarxes

L'exlíder d'ERC al Congrés ha escrit un article a 'El Periódico', titulat 'Més junquerisme i menys torrisme'.

El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit per videoconferència amb Pedro Sánchez i les altrescomunitats autònomes. Imatge del 10 de maig del 2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha esclatat a Twitter contra Joan Tardà   | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha enganxat a Twitter amb l'exlíder d'ERC al Congrés Joan Tardà, per un article de l'exdirigent dels republicans a 'El Periódico', titulat 'Més junquerisme i menys torrisme'. Amb un tuit d'aquest dilluns al vespre, Torra replicat a Tardà: «Estimat amic, estic acostumat a gairebé totes les teves pirotècnies verbals, però això del 'torrisme' m’ha deixat bocabadat. I equiparar-lo al 'sanchisme' supera els límits de la meva imaginació. No acostumo a veure la vida en clau espanyola. Fàcil, jo vull la independència. I tu?».

L'article de Tardà

A l'article, Tardà opina que ERC hauria d'assumir  la «imprescindibilitat» d’ocupar el «màxim espai polític» a Madrid i, a Catalunya, «sumar d’igual a igual nous ‘constructors de la república’», en referència a les formacions que han permès l'aprovació dels pressupostos -CatECP-, i que «fonamenten també l’acció en l’exigència que ni l’actual crisi ha de ser pagada per les classes populars,  ni el referèndum pot caure del full de ruta»

A l'article Tardà també reclama «més ‘junquerisme’ i menys ‘torrisme’, que traslladat a l’àmbit espanyol podria ser llegit com 'más pablismo y menos sanchismo'».