URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Joan Tardà no repetirà com a diputat d'ERC al Congrés dels Diputats

El líder polític ja ha comunicat a la direcció del partit la seva voluntat de no presentar-se a les llistes de la formació per al 28-A

Joan Tardà i gabriel Rufián al Congrés dels Diputats
Tardà ja ha comunicat que no vol anar a les llistes de les pròximes eleccions del 28 d'abril | CatalunyaDiari.cat

Joan Tardà no continuarà com a diputat d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés dels Diputats, segons informa el portal '324'. El polític prepara ja les maletes per tornar definitivament a Catalunya, i ja ha comunicat a la direcció del partit que no vol anar a les llistes de les pròximes eleccions del 28 d'abril. Tardà tanca així una llarga etapa de quinze anys al Congrés dels Diputats.

El seu company de partit a Madrid, Gabriel Rufián, li ha volgut dedicar un tuit de comiat, on deixa entreveure que el pròxim destí de Tardà és el Parlament de Catalunya, tot i que encara no s'ha confirmat. 

Joan Tardà, deixar el Congrés dels Diputats i tornarà al Parlament de Catalunya, tanca així quinze anys a Madrid CatalunyaDiari.cat

Elisenda Alemany a Madrid amb ERC

De moment, Rufián tornarà a encapçalar la llista d'Esquerra al Congrés i es rumoreja que Elisena Alemany, exportaveu dels Comuns al Parlament, podria ser la número dos d'Esquerra a Madrid, després que ja es fes públic que marxava del seu grup parlamentari. Tot i que aquesta possibilitat no s'ha confirmat l'entorn d'ERC si que ha admès que hi ha hagut converses entre ells.

L'exdiputada dels Comuns va deixar el seu grup parlamentari el passat dimecres 20 de febrer. La que va ser número dos de Xavier Domènech a les eleccions del 21-D ha deixat el partit després d’una situació que s’havia tornat insuportable, ja que fa mesos que Alamany va trencar els ponts amb la direcció del partit liderat per Ada Colau impulsant la plataforma Sobiranista.

Aquesta situació ja va dur a Alamany a renunciar al càrrec de portaveu al Parlament el past 29 d’octubre. Ara, el seu futur podria ser amb ERC, ja que últimament els seus ideals diferien dels marcats pels comuns.


Comentaris

envia el comentari